ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

gennhmata-venizelos1.jpg

Aυτόνομος πόλος είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη, σαφώς οριοθετημένος από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ξεκαθάρισε η Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και επιχείρησε να υποβαθμίσει τη διαφοροποίηση του Ευάγγελου Βενιζέλου τονίζοντας πως πρόκειται για παρεξήγηση που δεν αφορά κανέναν επαναλαμβάνοντας πως το όχημα συνεργασίας για την Κεντροαριστερά είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Όσοι ήταν κάποτε στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, το ηθικό είναι να συνταχθούν με την προσπάθειά μας. Δεν είναι λύση η διακυβέρνηση από ένα κόμμα με ένα άλλο συμπλήρωμα, η χώρα έχει ανάγκη από τη συνεργασία όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων», δηλώνει με μια πρόταση για συνεργασία όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

«Πιστεύει ο κ. Μητσοτάκης ότι μπορεί μόνος του; Αναλογίζεται την ευθύνη που αναλαμβάνει;» διερωτάται καλώντας τους πολίτες να αναλογισθούν εις βάθος τις επόμενες εκλογές.

Από την άλλη, η κ. Γεννηματά έθιξε και όσα ακούστηκαν για το γεγονός ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη στήριξε τις θέσεις της κυβέρνησης στο θέμα του ΕΣΡ. «Με τη στάση μας υποχρεώσαμε και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. να υποχωρήσουν και να συμβιβαστούν», αναφέρει.

«Θα πρέπει κάποτε να σταματήσουμε να περιμένουμε τον μάγο με τα δώρα και ο πολιτικός κόσμος να συνεννοηθεί και να ζητήσει την κοινωνική συναίνεση πάνω σε ένα σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», φανερώνει για την επίσκεψη Ομπάμα την οποία χαρακτηρίζει σημαντική.