ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Να τηρήσουν την παράδοση της δεύτερης μέρας του χρόνου και να μην ανοίξουν τα μαγαζιά τους καλεί τους επιχειρηματίες το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: 

«Οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης, όλες αυτές τις ημέρες έχουν φτάσει στα όρια των αντοχών τους καθώς σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να δουλεύουν ωράρια ρεκόρ που φτάνουν και τις 12ώρες ημερησίως.

Και ενώ παραδοσιακά στις 2 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα ήταν πάντα κλειστά, αντισταθμίζοντας το άνοιγμα τους την τελευταία Κυριακή του χρόνου, φέτος η ξεκούραση των εργαζομένων κινδυνεύει να «θυσιαστεί’ στο όνομα των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που προσανατολίζονται να ανοίξουν και ζητούν από τους εργαζομένους τους να βρίσκονται στις θέσεις τους, παρά την τεράστια κούραση που έχουν υποστεί όλες αυτέ τις ημέρες.

Καλούμε τα πολυκαταστήματα και τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις να σεβαστούν τους εργαζόμενους τους, να τηρήσουν την παράδοση και να ορίσουν τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου ως ημέρα ανάπαυσης για τους ανθρώπους που με την εργασία τους στηρίζουν τις επιχειρήσεις τους».