ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Νεκρός βρέθηκε στις 8 Μαρτίου ο Μουσταφά Ζουμρέ, ο Τούρκος στρατιωτικός, που καταζητούνταν 78 ημέρες από τις τουρκικές αρχές, κατηγορούμενος για σχέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο στρατιωτικός, που υπηρετούσε ως μηχανικός στην 15η Πυραυλική Βάση της Κωνσταντινούπολης, βρέθηκε νεκρός στις όχθες του Έβρου, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το τουρκικό site «t24.com.tr».

Σύμφωνα με την τούρκικη εφημερίδα Hurriyet ο Μουσταφά Ζουμρέ μαζί με την γυναίκα του Εσρά και τα δύο παιδιά τους ηλικίας 1,5 και 3 ετών είχαν μετακομίσει στο χωριό Ουμούρτσα στην περιοχή της Ανδριανούπολης και σχεδίαζαν να περάσουν στην Ελλάδα και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Όπως αναφέρει και η τούρκικη εφημερίδα Εdirne sonhaber, η τουρκική χωροφυλακή προσπάθησε να τον εμποδίσει, ο ίδιος δεν συμμορφώθηκε στην εντολή τους,  πήδηξε στο ποτάμι, και αφού κολύμπησε για λίγη ώρα στο νερό, εξαφανίστηκε. Η υπόλοιπη οικογένειά του συνελήφθη από τους Τούρκους χωροφύλακες και έπειτα αφέθηκε ελεύθερη.

Στις 8 Μαρτίου βρέθηκε ένα πτώμα, 6 χιλιόμετρα από το σημείο που ο Μουσταφά εξαφανίστηκε, το οποίο μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία στην Κωνσταντινούπολη όπου κι επιβεβαιώθηκε μέσω εξέτασης test DNA πως είναι ίδιος.

Με πληροφορίες από το e-evros.gr