ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 

Τα Αρσάκεια σχολεία Θεσσαλονίκης, Γυμνάσιο και Λύκειο, πάντα πρόθυμα στην έκφραση έμπρακτης συμπαράστασης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και επιδεικνύουν με κάθε ευκαιρία αυτή την ευαισθησία τους. Φέτος, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν  τις παρακάτω φιλανθρωπικές δράσεις:

Ι. Ενισχύουν, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των παιδιών-προσφύγων που φιλοξενούνται στη Δομή προσωρινής υποδοχής Διαβατών. Οι σχολικές τάξεις για τα παιδιά-πρόσφυγες επιδιώκουν να εξασφαλίσουν μόρφωση και συνθήκες κανονικότητας στη ζωή των παιδιών.

ΙΙ. Ανταποκρίνονται  στο κάλεσμα για ενίσχυση του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο οποίος συγκεντρώνει τρόφιμα για να καλύψει τις ανάγκες τόσοτων παιδιών που διαμένουν στα σπίτια του Συλλόγου, όσο και εκείνων των παιδιών και οικογενειών που λαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, λόγω των σοβαρών προβλημάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν. Σα προϊόντα που χρειάζεται το «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι τα εξής:

⸖ Συσκευασμένα είδη τροφίμων: γάλα εβαπορέ, κακάο, άνθος αραβοσίτου, λάδι, ρύζι,

σάλτσα ντομάτας, μπισκότα, κρουασάν, αλάτι, ξύδι, μπαχαρικά, όσπρια, μέλι,

μαρμελάδα, μερέντα, πουρέ, δημητριακά, φρυγανιές, βρεφικές κρέμες και γάλατα,

αλεύρι, χυμούς.

⸖ Είδη βρεφικής φροντίδας: πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες

περιποίησης βρεφών.

⸖ Είδη προσωπικής φροντίδας: σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες,

σερβιέτες.

⸖ Είδη υγιεινής: σακούλες απορριμμάτων, χλωρίνη, μαλακτικά ρούχων, καθαριστικά και

απολυμαντικά γενικής χρήσης.

⸖ Είδη οικιακής χρήσης: χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, αλουμινόχαρτο, διαφανή

μεμβράνη.

ΙΙΙ. Ενισχύουν τις δράσεις του Γυναικείου Μορφωτικού–Πολιτιστικού ΢υλλόγου «Η Ελπίδα», που εργάζεται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εκπαίδευσης των μικρών Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης. Η πρόεδρος του Συλλόγου, Σαμπιχά Σουλεϊμάν, σε πρόσφατη επίσκεψή της στα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης, ζήτησε να συγκεντρωθούν αδιάβροχα, γαλότσες και ομπρέλες (καινούργια ή και μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση), τα οποία έχουν απόλυτη ανάγκη οι μικροί μαθητές, δεδομένου του ιδιαίτερα βροχερού κλίματος της περιοχής, για τις μετακινήσεις τους προς το σχολείο.

  1. Συγκεντρώνουν βιβλία νεανικής λογοτεχνίας, καινούργια ή και μεταχειρισμένα σε

καλή κατάσταση, για τον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης του Ελληνικού Γυμνασίου–Λυκείου στα Αγρίδια της Ίμβρου, η οποία συστάθηκε από τις περσινές εισφορές γονέων και μαθητών των Αρσακείων–Σοσιτσείων Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Η συλλογή των παραπάνω ειδών θα ξεκινήσει από αύριο Παρασκευή 2-12-2016 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 18-12-2016, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η χριστουγεννιάτικη εορταγορά των σχολείων

Η στόχευσή των εκπαιδευτηρίων αφορά στη στήριξη παιδιών, συνομηλίκων των μαθητών, τα οποία δεν στάθηκαν τόσο τυχερά στη μέχρι τώρα ζωή τους.