ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ

Με… εμπόλεμη ζώνη παρομοιάζει πλέον τις γενικές εφημερίες του κεντρικότερου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» και εκτελεστικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Πέτρος Κετικίδης. Μετά και το περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα νωρίτερα το πρωί στο νοσοκομείο, όπου ένας άνδρας έσπασε τα τζάμια του νοσοκομείου και στη συνέχεια τα πετούσε προς πάσα κατεύθυνση με αποτέλεσμα να κλείσει για κάποια ώρα η οδός Εθνικής Αμύνης (δείτε περισσότερα εδώ), διοίκηση και εργαζόμενοι ζητούν την αστυνόμευση του «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»!

Της Έλενας Καραβασίλη

«Η περιοχή είναι στο κόκκινο, μπορεί ανά πάσα στιγμή να μπούνε σε κίνδυνο οι ζωές ασθενών και εργαζομένων», λέει στο Karfitsa.gr η διοικήτρια του νοσοκομείου «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» Μελπομένη Τσούγκα. Περιγράφοντας τις σκηνές που εκτειλήχθηκαν στο νοσοκομείο, αναφέρει πως: «πρόκειται για ιδιαίτερο περιστατικό. Χρειάστηκε περίπου μία ώρα για να μπορέσουν να τον ακινητοποιήσουν οι αστυνομικοί και στη συνέχεια εισήχθη στην ψυχιατρική κλινική με εισαγγελική εντολή. Ήταν άκρως επικίνδυνο, όμως δε σχετίζεται με την έλλειψη φυλάκων στο νοσοκομείο», εξηγεί η κ. Τσούγκα. Η ίδια μάλιστα αποκαλύπτει στο Karfitsa.gr  πως έχει ήδη κάνει τις πρώτες επαφές με τον διευθυντή της αστυνομίας, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αστυνόμευση στη συγκεκριμένη περιοχή. «Η περιοχή είναι επικίνδυνη. Δεν είναι το μοναδικό περιστατικό, απλώς αυτό πήρε έκταση. Έχουμε πολλά περιστατικά, πηδάν από τους τοίχους και κλέβουν ότι βρούνε, από την άλλη όμως δε γίνεται να κλειδώσουμε το νοσοκομείο. Εφημερεύουμε πάρα πολύ συχνά και έτσι ο κίνδυνος είναι μεγάλος, μη ξεχνάτε πως το νοσοκομείο βρίσκεται σε μία περιοχή που είναι γκέτο ναρκωτικών», υπογραμμίζει η διοικήτρια του νοσοκομείου.

Από την πλευρά του ο κ. Κετικίδης περιγράφει πως ο συγκεκριμένος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διότι είχε κομμένο αυτί. «Μεταφέρθηκε στα επείγοντα για να γίνει συρραφή, όμως δεν υπήρχε το κομμάτι. Στη συνέχεια άρχισε να σπάει… τα πάντα. Εκείνη την ώρα υπήρχε κόσμος στα επείγοντα, ασθενείς και εργαζόμενοι. Μετά από αρκετή ώρα οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον συλλάβουν και να τον ακινητοποιήσουν με τη χρήση αναισθητικού. Όμως το ζήτημα είναι πως με μόλις έναν φύλακα σε γενική εφημερία, δεν μπορεί να υπάρχει ασφάλεια». Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» και εκτελεστικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι: «το νοσοκομείο βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνο σημείο, απέναντι έχουμε το άβατο του πανεπιστημίου και παραδίπλα είναι η Ροτόντα όπου έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά με ναρκομανείς. Οι γενικές εφημερίες πλέον γίνονται σε εμπόλεμη κατάσταση. Επισήμως θα ζητήσω από την ηγεσία της αστυνομίας, τις ημέρες της γενικής εφημερίας να υπάρχει 24ωρη κάλυψη σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης. Δε γίνεται να φυλάνε πολιτικούς, να περιφρουρούν ποδοσφαιρικούς αγώνες και ο κόσμος να είναι απροστάτευτος στα δημόσια νοσοκομεία από τέτοια περιστατικά»,  υπογραμμίζει ο κ. Κετικίδης. Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει πως στο παρελθόν «ο θυρωρός είχε κινδυνέψει να καεί ζωντανός από ρήψη μολότοφ κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα πανεπιστήμια. Θυμάμαι μια χρονιά από την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, είχαμε σοβαρό πρόβλημα στις παιδιατρικές κλινικές. Δε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», καταλήγει ο κ. Κετικίδης.