ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Παρουσία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και του γγ Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσου, ορκίστηκαν τα νέα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, στην έδρα του ΕΣΡ.

Ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης δήλωσε ευχαριστημένος και ότι μιλάει από καρδιάς για τη σημερινή στιγμή, που έστω και καθυστερημένα ήρθε. Δήλωσε ότι το ΕΣΡ έχει συγκεκριμένη ατζέντα για όλα τα εκκρεμή ζητήματα, ενώ ευχήθηκε σύντομα να υπάρξει και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, ώστε να κλείσει το κεφάλαιο γι’ αυτή τη νέα κανονικότητα που έπρεπε από καιρό να έχει διαμορφωθεί.

«Είμαι σίγουρος ότι το νέο ΕΣΡ θα μπορέσει να αντιπαρέλθει άνετα τυχόν πιέσεις ή παρεμβάσεις» είπε, κλείνοντας, ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε σημαντική τη στιγμή που το ΕΣΡ συγκροτείται σε σώμα, κάτι που έχει να γίνει από το 2002. Χαρακτήρισε όπλο στα χέρια του νέου ΕΣΡ το νόμο Παππά και απευθυνόμενος προς τα μέλη δήλωσε ότι δεν ξεκινούν από το μηδέν.

Όσον αφορά τις ελλείψεις στο τεχνολογικό υλικό και το προσωπικό του ΕΣΡ, ο Ν. Παππάς είπε ότι έχει την εγγύηση της πολιτικής ηγεσίας ώστε να λυθούν άμεσα όλα τα προβλήματα. «Η προσδοκία της κοινής γνώμης είναι παρότρυνση» τόνισε ο υπουργός.

Το πρώην μέλος του ΕΣΡ, Γιώργος Στεφανάκης, χωρίς να αφήσει αιχμές για όσα προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, δήλωσε ότι το ΕΣΡ έχει τη δυναμική με τον σημερινό «καπετάνιο» να ξαναβρεί το όραμά του, ώστε ο πολίτης να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του στο κράτος και τους θεσμούς.

Τέλος, ο νέος πρόεδρος του ΕΣΡ, Θανάσης Κουτρομάνος, ευχαρίστησε τη Βουλή, μέσω του προέδρου της κ. Βούτση, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και δήλωσε ότι έχει πλήρη συνείδηση της εμπιστοσύνης αυτής, του μεγέθους και τη σπουδαιότητα των προβλημάτων. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε» δήλωσε ο κ. Κουτρομάνος «στο μέτρο της θεσμικής μας αρμοδιότητας, για να επιλυθούν όλα τα τρέχοντα και σοβαρά ζητήματα, με τη φιλοδοξία οι όποιες ρυθμίσεις να αντέξουν και στο μέλλον».