ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Δεν θα δεχτούμε και δεν θα υπογράψουμε νέα μέτρα, κάτι που έχει καταστεί σαφές προς τους εταίρους» τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 9,89, μιλώντας, μεταξύ άλλων, για την αξιολόγηση, τις εκλογές, και τη Νέα Δημοκρατία.

«Η κυβέρνηση τοποθετεί τις εκλογές το 2019, καθώς το σχέδιό μας για έξοδο από την κρίση είναι τετραετίας. Η χώρα έχει ανάγκη πρωτίστως πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας. Οι πρόωρες εκλογές θα δημιουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης.

Υπερκαλύπτουμε όλους τους στόχους, το είδαμε το 2016. Η εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και η ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ δημιουργούν συγκρατημένη αισιοδοξία», τόνισε η υπουργός.

Για το κλείσιμο της αξιολόγησης, η κ. Γεροβασίλη το συνέδεσε απόλυτα με την θετική πορεία της χώρας και με το πρόγραμμα της κυβέρνησης για έξοδο από τα μνημόνια.

«Ας αναρωτηθεί ο κ. Μητσοτάκης εάν πραγματικά το εννοεί, εάν σοβαρολογεί όταν ζητά εκλογές» σημείωσε για τις πιέσεις του κόμματος για εκλογές και εκτίμησε πως η ΝΔ μιλάει για κάλπες ελλείψει πολιτικού αφηγήματος.

Τέλος ανέφερε για το Eurogroup και την τακτική του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Η ασάφεια και η καθυστέρηση δεν βοηθά κανέναν, ούτε την ελληνική οικονομία να ανακάμψει, ούτε τη σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Σόιμπλε προφανώς τα λέει για να τα ακούσουν άλλοι», παραπέμποντας στις δηλώσεις του αρμόδιου Ευρωπαίου επιτρόπου, Πιέρ Μοσκοβισί και επαναλαμβάνοντας για ακόμη μία φορά πως η ελληνική πλευρά έχει κάνει όσα της αναλογούν και το θέμα παραμένει μεταξύ ΕΕ-ΔΝΤ.