ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Καθώς ο πλανήτης δεν έχει συνέλθει ακόμα από το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ των προσφύγων και των πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών, ένα νέο στοιχείο έρχεται να «ταράξει τα νερά» στην ήδη αμφιλεγόμενη πολιτική του νέου πλανητάρχη για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στην χώρα του.

Όπως αποκαλύπτει το CNN επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο οι ξένοι επισκέπτες στις ΗΠΑ να υποχρεώνονται να δίνουν πληροφορίες για την δραστηριότητά τους στο διαδίκτυο. Δηλαδή, να αποκαλύπτουν στις αρμόδιες αρχές ποιες ιστοσελίδες επισκέπτονται, τις επαφές τους στα κινητά τους τηλέφωνα και τους λογαριασμούς που διατηρούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπροσθέτως με το πρωτοφανές διάταγμα για τους πρόσφυγες, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του CNN, έγινε γνωστό την Κυριακή ότι η διακυβέρνηση Τραμπ μελετά να προσθέσει και ένα ακόμα μέτρο ασφαλείας για τον έλεγχο όσων επισκέπτονται τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Politico ήδη από τα τέλη Δεκεμβρίου όσοι ταξίδευαν στις ΗΠΑ με «Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα» (VWP) είχαν την «επιλογή» να δηλώνουν τις επαφές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμπληρώνοντας μια λίστα στην οποία είχαν αναγραφεί ιστοσελίδες όπως, Facebook, Twitter, Instagram, Google+ και YouTube.

Η ανώνυμη πηγή αποκάλυψε στο CNN ότι ο ανώτατος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, Στίβεν Μίλερ, ήρθε σε επαφή με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, των Τελωνείων, της Συνοριοφυλακής και του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας για να συζητήσουν τα πρόσφατα μέτρα ασφαλείας.