ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η συνέντευξη τύπου ενόψει του αυριανού τελικού κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Άρη και στον Παναθηναϊκό στο Αλεξάνδρειο, όπου το παρών έδωσαν οι προπονητές και οι αρχηγοί των δύο ομάδων, αλλά και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης, πήρε πρώτος τον λόγο και σχολίασε: «Βρίσκομαι εδώ με πολύ χαρά, γιατί είχα την ευτυχία να παραβρεθώ στη συνάντηση των δύο ομάδων. Είναι ευτυχία που ο αγώνας του τελικού κυπέλλου θα γίνει εδώ στη Θεσσαλονίκη. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά και για τη Θεσσαλονίκη και γι΄ αυτό θέλω να τονίσω ότι ο σκοπός, που γίνεται εδώ ο τελικός και των δύο ομάδων και της Ομοσπονδίας είναι να γίνει μια μεγάλη γιορτή. Ο καλύτερος να πάρει και το κύπελλο. Αλλά πάνω απ΄ όλα να τιμήσουμε τον θεσμό», για να σταθεί στο ότι: «Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα της γιορτής. Δυστυχώς το γήπεδο είναι μικρό και έχουμε και τον απόλυτο περιορισμό των θέσεων από την αστυνομία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να το απολαύσουν οι Θεσσαλονικείς. Ένιωσα πόσο μεγάλη επιθυμία υπάρχει στον κόσμο να έρθει να δει αυτό το παιχνίδι».

Πασκουάλ: «Είναι μεγάλη πρόκληση αυτός ο τελικός»

Στη συνέχεια, την σκυτάλη πήρε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, τόνισε σχετικά: «Είναι πολύ όμορφο να βλέπουμε μία τέτοια ανυπομονησία πριν από έναν τελικό. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι και έτοιμοι να διεκδικήσουμε το κύπελλο και ν΄ απολαύσουμε αυτόν τον τελικό. Έχουμε φτάσει με μεγάλα χαρά και γνωρίζουμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς και ταυτόχρονα ένα πολύ όμορφο», για να τονίσει αναφερόμενος στον Άρη: «Είναι μια μεγάλη πρόκληση ν΄ απολαύσουμε αυτόν τον τελικό ενάντια στον Άρη. Για να κερδίσουμε αυτό το ματς, πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ο Άρης παίζει καλά, είναι μια ομάδα δύσκολη ιδιαίτερη στην έδρα της και ξέρουμε ότι σ΄ έναν τελικό μπορεί να συμβεί το ο, τιδήποτε και γι΄ αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι».

Καλάθης: «Ξέρουμε τι θα προσέξουμε»

Ο αρχηγός των «πράσινων», Νικ Καλάθης, τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Ξέρουμε ότι αύριο εδώ θα γίνει ένας τελικός κυπέλλου κόντρα σε μια καλά προετοιμασμένη ομάδα. Ξέρουμε πώς και γιατί πρέπει να παίξουμε», για να καταλήξει: «Είναι ένας τελικός, ένα παιχνίδι, όπου τα πάντα μπορεί να συμβούν και γι΄ αυτό είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι. Είναι ένας από τους πρώτους μας στόχους το κύπελλο».

Πρίφτης: «Έχουμε την δίψα»

Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, σχολίασε: «Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στον τελικό είναι από μόνο του μια επιτυχία. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να παίξουμε. Γνωρίζουμε τον αντίπαλό μας και ξέρουμε πόσο σπουδαία ομάδα είναι, ίσως μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Έχει πολύ καλό ρόστερ και έναν έμπειρο προπονητή.  Εμείς έχουμε την δίψα. Το τι θα γίνει στο παιχνίδι θα φανεί στην εξέλιξη του παιχνιδιού και το πώς θα διεκδικήσουμε. Το σίγουρο είναι ότι θα παλέψουμε. Ελπίζω να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος, να υπάρχει ηρεμία και όχι έκτροπα και όχι τα γνωστά επεισόδια, που συνήθως συμβαίνουν σε τέτοια ματς»., ενώ σε ερώτηση για το τι θα πρέπει: «Να μην δώσουμε δικαιώματα για να τιμωρηθούμε, γιατί σε υψηλό επίπεδο η διαφορά είναι στα δικαιώματα που δίνεις στον αντίπαλο».

Μούρτος: «Καμία σχέση με το 2014»

Τέλος, ο αρχηγός του Άρη, Σπύρος Μούρτος, επεσήμανε: «Εύχομαι να διεξαχθεί ένας τελικός, που δεν θα έχει επεισόδια και παρατράγουδα και να το χαρεί ο κόσμος. Όσον αφορά στο παιχνίδι, γνωρίζουμε την ποιότητα του αντιπάλου. Σε εμάς υπάρχει η δίψα για την ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας. Είμαστε προετοιμασμένοι και θα τα δώσουμε όλα για την κατάκτηση του τίτλου», ενώ όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει τον αυριανό τελικό με τον αντίστοιχο μεταξύ των δύο ομάδων το 2014, είχε να πει: «Τότε ήμασταν νέα παιδιά, που 1-2 χρόνια είχαμε παίξει στην Α1. Ήταν ήταν πολύ ιδιαίτερος τελικός, τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Έχουμε πολύ πιο δυνατή ομάδα από τότε, που μας δίνει αρκετές περισσότερες πιθανότητες διεκδίκησης του θετικού αποτελέσματος».