ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα… εύσημα των άλλων δημάρχων έλαβε το περασμένο Σάββατο ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Πέτρος Σούλας για την «εξαιρετική δουλειά» όπως ακούσαμε να λένε οι συνάδελφοί του στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Οι περισσότεροι δρόμοι στην περιοχή ήταν ανοικτοί ακόμα και όταν το χιόνι έπεφτε, ενώ τα σχολεία άνοιξαν στο σύνολό τους λίγες ημέρες μετά αφού οι όποιες βλάβες που προκάλεσε ο παγετός αποκαταστάθηκαν σχεδόν απευθείας. Είναι ενδεικτικό ότι στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου την περασμένη Δευτέρα λειτούργησαν κανονικά οι 106 από τις 107 σχολικές μονάδες!

«Δήμαρχος για βραβείο…»

Από την πρόσφατη κακοκαιρία – βλ παγετό και χιόνια – ελάχιστα δημόσια κτήρια (και κυρίως σχολεία) του ορεινού δήμου Πυλαίας Χορτιάτη  αντιμετώπισαν προβλήματα. Το Ειδικό σχολείο Κωφών και Βαρήκοων στο Πανόραμα είχε θέμα με την υδροδότηση. Το μισθωμένο Ειδικό Σχολείο στη Λ. Γεωργικής Σχολής υπήρξαν βλάβες και οι ιδιοκτήτες του έκαναν εργασίες αποκατάστασης και το 6ο Νηπιαγωγείο Πυλαίας όπου παρατηρήθηκε σοβαρή βλάβη στο σύστημα θέρμανσης. Όλα τα υπόλοιπα, δούλεψαν ρολόι κι αυτό γιατί ο δήμος Πυλαίας–Χορτιάτη «ήταν –με όλες τις υπηρεσίες του- σε συνεχή επιφυλακή για την παρακολούθηση των καιρικών φαινομένων προκειμένου τα τεχνικά συνεργεία να αποκαταστήσουν τυχόν βλάβες που ενδεχομένως προκύψουν κατά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων»

Ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και τους δημότες – με ανάρτηση του στο fb – για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν να κρατήσουν το δήμο ανοιχτό. Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρ. Στεφανίδης μιλώντας στην karfitsa τόνισε ότι μόνο ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη είχε προνοήσει για αλάτι στους δρόμους και γι αυτό έγιναν όλα τα δρομολόγια κανονικά. Συνεχάρη τον δήμαρχο Καϊτεζίδη τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος αιρετός είναι για… μετάλλιο!