ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ομόφωνο ήταν το όχι του ΚΑΣ στο αίτημα του επώνυμου οίκου Gucci για για την πραγματοποίηση επίδειξης κολεξιόν υψηλής ραπτικής στον χώρο μεταξύ του Παρθενώνα και του Ερεχθείου, με αιτιολογία τον ιδιαίτερο πολιτιστικό χαρακτήρα του μνημείου του Παρθενώνα όμως υπήρξαν και κάποιες ενστάσεις όταν έγινε γνωστή η οικονομική πλευρά του θέματος.

Σύμφωνα με το υπόμνημα της εταιρείας με την αποδοχή του αιτήματός του δεσμευόταν ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και σεβασμού προς την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, να προβεί σε χορηγία, της τάξης των 2 εκ. ευρώ στο πλαίσιο μιας πενταετίας, όπως αναφέρουν πληροφορίες, στα αναστηλωτικά έργα της Ακρόπολης ή σε οργανισμό που θα υπεδείκνυε η Υπηρεσία.

Ο γνωστός οίκος, στο υπόμνημά του, τόνιζε και τα τεράστια οφέλη που θα προέκυπταν από τη διαφημιστική δαπάνη, αλλά και από τον ευρύτερο τηλεοπτικό χρόνο προβολής των μνημείων και της Αθήνας, που σε βάθος χρόνου υπολογίστηκε στα 55 εκ. ευρώ. Εν κατακλείδι, η εκδήλωση, όπως ανέφερε το υπόμνημα, θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για την αλλαγή κλίματος στα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα της χώρας.