ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακός πρωθυπουργός την περίοδο από τις 12 Οκτωβρίου 1989 έως τις 3 Νοεμβρίου 1989 Ιωάννης Γρίβας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατό του επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον γιό του στον οποίο εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια.

Ο Ιωάννης Γρίβας γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1923 στην Κάτω Τιθορέα της Λοκρίδας. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εντάχθηκε στο δικαστικό σώμα. Συμμετείχε στο δικαστήριο το οποίο δίκασε τους ηγέτες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967.

Κατά τη θητεία του στον Άρειο Πάγο, ήταν ο επικεφαλής στο ειδικό δικαστήριο το οποίο πραγματοποιήθηκε για το σκάνδαλο με το γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι, στο οποίο ήταν κατηγορούμενος ο Νίκος Αθανασόπουλος, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός οικονομικών κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου.

Μετά την παραίτηση της Κυβέρνησης Τζαννετάκη, ο Ιωάννης Γρίβας επελέγη ως πρωθυπουργός της υπηρεσιακής Κυβέρνησης που οδήγησε στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 1989.