ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

traamp1

Προ των πυλών του Λευκού Οίκου βρίσκεται ο Αμερικανός «Μίδας» Ντόναλντ Τραμπ, αφήνοντας πίσω του την απογοητευμένη Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα πάντα με τον σφυγμό των μέχρι τώρα μετρήσεων, 30 λεπτά μετά από τις 8 το πρωί (ώρα Ελλάδας).

Ενδεικτικό της απογοήτευσης στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών είναι το γεγονός ότι  στο Javitz Center, το «στρατηγείο» της εκλογικής βραδιάς, δεν μίλησε η Χίλαρι Κλίντον αλλά ο επικεφαλής της καμπάνιας της Τζον Ποντέστα, ο οποίος είπε ότι «έχουμε πολλά να πούμε αύριο, ακόμα καταμετρώνται οι ψήφοι».

Αντίθετα στο στρατόπεδο του Τραμπ, τα χαμόγελα έχουν διαγραφεί στα πρόσωπα των υποστηρικτών του και όπως διαφαίνεται και από τις φωτογραφίες οι πανηγυρισμοί έχουν ήδη ξεκινήσει.

Με κόκκινη γραβάτα… της νίκης, ο Ντόναλντ Τραμπ, με την Ιβάνκα στο πλευρό του αγωνιά για το τελικό αποτέλεσμα.

Με κλάματα οι οπαδοί της Κλίντον για τη διαφαινόμενη ήττα

Πολύ βαριά πήραν ορισμένοι από τους οπαδούς της Χίλαρι Κλίντον τη διαφαινόμενη ήττα της υποψηφίας των Δημοκρατικών στις αμερικανικές εκλογές.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τα κεντρικά της Κλίντον με οπαδούς της να ξεσπούν σε κλάματα όταν άκουσαν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επικρατεί στην πολιτεία-κλειδί του Οχάιο.

Ορισμένοι, δε, σε δηλώσεις τους επισήμαναν το φόβο τους για την «αμερικανική εκδοχή του Brexit», όταν δηλαδή ενώ οι δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα στην επικράτηση της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ τελικά οι κάλπες έβγαλαν «απόφαση» υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ.

«Νιώθω μεγάλη κατάθλιψη» δήλωσε χαρακτηριστικά μια οπαδός της Κλίντον παραδεχόμεν ότι η ήττα είναι κοντά.