ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ADEIES-735x459

Σε αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών φαίνεται πως βρίσκονται τα κόμματα λίγη ώρα πριν από την έναρξη της Διάσκεψης των Πορέδρων, η οποία μετατίθεται για τις 4 μ.μ. αντί για τις 3 μ.μ. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς δήλωσε πως ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ανέφερε: «Το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε λύση.

» Ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως της Νέας Ανεξάρτητης Αρχής».

Θετική ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στη δήλωση Παππά, ανοίγοντας το δρόμο για την εκλογή νέου προεδρείου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Ο Νίκος Δένδιας ανέφερε: «Η δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, ότι το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και ότι ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και της νέας ανεξάρτητης Αρχής, κινείται σε θετική κατεύθυνση.

Ο κ. Δένδιας είπε ότι θα είναι θετική και η επιλογή του κ. Κουτρομάνου για τον θεσμό του ΕΣΡ.