ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Χειρόγραφο μήνυμα υπέρ του «Νταές» (Daesh), της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, βρέθηκε κοντά στο πτώμα του δράστη που σκότωσε έναν αστυνομικό και έναν περαστικό το βράδυ της Πέμπτης στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι προτού σκοτωθεί από πυρά των αστυνομικών, ανέφεραν πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι στο αυτοκίνητο του 39χρονου Καρίμ Σεφρί βρέθηκε επίσης ένα Κοράνι. Όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή, η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τρία μέλη της οικογένειάς του.

Ο ένοπλος δράστης της επίθεσης ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας για την «ριζοσπαστικοποίησή» του, σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, το Ισλαμικό Κράτος – που ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση – ανακοίνωσε ότι δράστης ήταν ο Αμπού Γιούσεφ ο Βέλγος.

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τρία μέλη της οικογένειας του Καρίμ Σερφί, τα οποία και ανακρίνει.

Εν τω μεταξύ, σύγχυση επικρατεί σχετικά με τον δεύτερο συνεργό, ο οποίος αρχικά ανακοινώθηκε ότι διέφυγε και η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης. Ο δεύτερος ύποπτος δράστης παραδόθηκε σήμερα σε αστυνομικό τμήμα της Αμβέρσας, στο Βέλγιο.

Όπως δήλωσε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, ο άνδρας για τον οποίο ενημέρωσαν οι βελγικές αρχές τις γαλλικές είναι ηλικίας 35 ετών, χαρακτηρίζεται «πολύ επικίνδυνος» και εξετάζεται η εμπλοκή του σε μια βελγική υπόθεση.

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου επεσήμανε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης της επίθεσης στα Ηλύσια ήταν Βέλγος, ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι ξεκάθαρη η ταυτότητά του.