ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

imagehandler

Οχτώ νομοσχέδια επεξεργασμένα και ένα στικάκι είναι η «κληρονομιά» που αφήνει ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής στο νέο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.

«Αφού τα δει και τα αξιολογήσει ο νέος υπουργός θα αποφασίσει την περαιτέρω τύχη τους» είπε ο κ. Κουρουμπλής παρουσιάζοντας συνοπτικά τι προβλέπει το κάθε ένα από αυτά.

Σχολιάζοντας τη μετακίνησή του είπε ότι «έτσι είναι η μοίρα των πολιτικών, να έρχονται και να φεύγουν. Σημασία έχει να συντελείται έργο ιδιαίτερα στην πολύ δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε».

Ιδιαίτερη ήταν, δε, η αναφορά του στην καθιέρωση της απλής αναλογικής για την οποία είπε ότι έτσι «δίνουμε δυνατότητα για συνεργασίες για περισσότερη δημοκρατία, για να δημιουργήσουμε όλους τους όρους μεγαλύτερης συμμετοχής των δυνάμεων στη διακυβέρνηση της χώρας. Ζούμε σε ένα περιβάλλον όπου ο δικομματισμός έχει χάσει ανεπιστρεπτί τη δυνατότητα να λειτουργεί όπως έκανε στο παρελθόν».

Από την πλευρά του ο Πάνος Σκουρλέτης μίλησε «για μια αλλαγή σκυτάλης» και τόνισε ότι ένα από τα κύρια παιδία δράσης του υπουργείου με τη νέα του μορφή θα είναι η τοπική αυτοδιοίκηση με στόχο «να γίνει ένας γνήσιος, λαϊκός, αυτόνομος, συμμετοχικός θεσμός».

Μιλώντας, δε, αλληγορικά είπε ότι «αν ζωγραφίσουμε τα μεγάλα μας συνθήματα στις σημαίες του υπουργείου θα έπρεπε να γράψουμε «παντού περισσότερη δημοκρατία και στα σώματα ασφαλείας»».

Έκανε λόγο, επίσης, για «δύσκολη εξίσωση τα σώματα ασφαλείας να πληρούν τους ρόλους του σεβόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα». «Να έχουμε κατά νου την ασφάλεια και τη δημοκρατία» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.