ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 

Του Βαγγέλη Στολάκη

Την περασμένη εβδομάδα η Κατερίνα Νοτοπούλου ήταν το πιο… περιζήτητο άτομο στην Θεσσαλονίκη. Το 28χρονο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που από σήμερα αναλαμβάνει επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη μπορεί να… κυκλοφορούσε, ωστόσο δεν… μιλούσε. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της KARFITSA η ίδια απέφευγε να απαντήσει στα μηνύματα και τις κλήσεις ακόμα και των δικών της ανθρώπων που στο άκουσμα της είδησης πως αναλαμβάνει θέση στενής συνεργάτιδας του Αλέξη Τσίπρα έσπευσαν να την συγχαρούν.

«Ευχαριστώ πολύ αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να μιλήσω. Καταλαβαίνετε…» φέρεται να δήλωσε σε δημοσιογράφο τοπικού καναλιού η 28χρονη ψυχολόγος με θεατρικές σπουδές, η οποία ήταν… «σφίγγα». Η κ. Νοτοπούλου μάλιστα, την περασμένη Δευτέρα οπότε και έγινε γνωστή η είδηση πως αναλαμβάνει συντονίστρια του… Μαξίμου Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε σε εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Χριστόφορο Βερναρδάκη μόλις εγκατέλειψαν τον χώρο της εκδήλωσης οι… δημοσιογράφοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Νοτοπούλου είναι προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και αξιοποιείται στην εν λόγω θέση στο σκεπτικό «διακυβέρνησης με την γενιά του», όπως άλλωστε δήλωσε ο ίδιος πριν από τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Η κ. Νοτοπούλου είναι ένας άνθρωπος «δραστήριος» όπως λένε στην KARFITSA με έντονη κοινωνική δράση. Σημειώνεται πως η ίδια αμέσως μετά την παραίτησή της από τη θέση της εκπροσώπου τύπου της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» ασχολήθηκε με την οργάνωση «Καλαθάκι» που προσφέρει βοήθεια σε άπορος συνανθρώπους μας, δραστηριοποιήθηκε όμως έντονα και στο προσφυγικό ζήτημα. Εκτός από καλούς φίλους διαθέτει και πολιτικούς αντιπάλους που στο άκουσμα της είδησης καταφέρθηκαν εναντίον της.

Πολιτική ενασχόληση

Η νεαρή ψυχολόγος που θα είναι από εδώ και στο εξής τα αυτιά και τα… μάτια του Αλέξη Τσίπρα στην Βόρεια Ελλάδα ασχολήθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ μόλις το 2010. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως μας αναφέρουν άνθρωποι που την γνωρίζουν καλά «δεν την θυμούνται από την συμμετοχή της στο νεολαιΐστικο Κίνημα». Η ενασχόλησή της με την πολιτική ξεκίνησε το 2010 όταν συμμετείχε στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Τάσου Κουράκη ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας. Τότε την επαφή, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, την είχε κάνει ο νυν περιφερειακός σύμβουλος και ένας εκ των πρωτεργατών του Κινήματος «Ακρίβεια STOP» και «Δεν πληρώνω Διόδια», Γιώργος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος τυγχάνει να είναι θείος της. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχε και οι ίδια στις κινητοποιήσεις εναντίον των διοδίων. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014 υπήρξε εκπρόσωπος τύπου της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη: Ανοιχτή Πόλη» με επικεφαλής τον Τριανατάφυλλο Μηταφίδη, ενώ ρίχτηκε στη μάχη του σταυρού και στις εθνικές εκλογές.

Το μόνο που έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, αφού ο αριθμός αλλά και οι άνθρωποι που θα συνεργαστούν με την κ. Νοτοπούλου όπως και οι αρμοδιότητές της κρατούνται… επτασφράγιστο μυστικό – είναι ορισμένες πληροφορίες για το γραφείο της. Τον χώρο επισκέφτηκε η KARFITSA την περασμένη Τετάρτη. Εκεί εντοπίσαμε την κ. Νοτοπούλου η οποία δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις. Όπως φαινόταν η ίδια έχει αναλάβει την εποπτεία των εργασιών προκειμένου να διαμορφωθεί ο χώρος σε… πρωθυπουργικό γραφείο. Το γραφείο βρίσκεται στον πρώτο όροφο του Διοικητηρίου και είναι ο χώρος που χρησιμοποιούσε στο παρελθόν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου με τελευταίο ένοικό του τον… Λουκά Ανανίκα. Σημειώνεται ότι ο χώρος του πρωθυπουργού είναι ο… μισός από το γραφείο της υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά.

Αντιδράσεις

«Επικοινωνιακή φούσκα» χαρακτήρισαν τη λειτουργία Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη οι βουλευτές Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας και Θεόδωρος Καράογλου αντίστοιχα. «Θα ήταν πιο χρήσιμο και ωφέλιμο για τη Μακεδονία και τη Θράκη ο πρωθυπουργός να αφήσει στην άκρη τα εγκαίνια γραφείων άνευ αρμοδιοτήτων και να επανασυστήσει αυτόνομο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, ενισχύοντάς το με αποκλειστικές αναπτυξιακές αρμοδιότητες, όπως εκείνες που απέκτησε τον Ιούνιο του 2012» υπογράμμισαν σε κοινή δήλωση τους οι βουλευτές και συμπλήρωσαν: «Αρμοδιότητες οι οποίες όχι μόνο του έδωσαν έναν σημαντικό ρόλο στην οικονομική πολιτική της χώρας, αλλά έδωσαν και στους βορειοελλαδίτες χειροπιαστές αποδείξεις ότι ο βόρειος ελληνικός χώρος μπορεί να εξελιχθεί σε ατμομηχανή ανάπτυξης για το σύνολο της πατρίδας μας. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού, μόνο και μόνο για να… αποκαταστήσει επαγγελματικά και άλλους κομματικούς «συντρόφους» του, οι οποίοι βρίσκονται ψηλά στην επετηρίδα του ΣΥΡΙΖΑ και περιμένουν να «κολλήσουν» τα πρώτα τους ένσημα στον κρατικό μηχανισμό».

notopoulou