ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

του Βαγγέλη Στολάκη 

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση αλλά και τον… δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη άσκησε με την… διπλή του ιδιότητα ο βουλευτής της ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Σταύρος Καλαφάτης.

«Η συμπλήρωση δυο ετών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν είναι λόγος γιορτής. Μπορεί ο κ. Βαρουφάκης να μην είναι πλέον στο προσκήνιο αλλά πολύ φοβάμαι πως το σχέδιό του είτε το πεις PLAN B ή PLAN GREXIT είναι στο ψυγείο. Νιώθω ότι η πορεία της δεύτερης αξιολόγησης έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την πρώτη. Πιστεύω ότι οι κυβερνώντες είναι ικανοί στο τέλος να σου παρουσιάσουν το PLAN GREXIT ως λύση του προβλήματος» σημείωσε ο πρώην υπουργός.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Καλαφάτη στην Ευρώπη υπάρχει ένας έντονος σκεπτικισμός και πως τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής ένωσης κάνουν πλέον την… αυτοκριτική τους. «Τώρα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε την Ευρώπη των λαών» είπε.

Αναφερόμενος στον ένα χρόνο ηγεσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη σημείωσε ότι τα δείγματα γραφής είναι «συστηματικό και ειλικρινές άνοιγμα στην κοινωνία. Η ΝΔ διατηρώντας τον πυρήνα των αξιών της ανοίγεται περισσότερο στην κοινωνία» σχολίασε.

Για τα 2,5 χρόνια διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης από τον Γιάννη Μπουτάρη έκανε… γκριμάτσα. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η διοίκηση τον πρόσφατο παγετό και τις πολικές θερμοκρασίες είπε πως: «οι πολίτες ένιωσαν απροστάτευτοι. Η διοίκηση ήξερε ότι θα υπάρξει κακοκαιρία. Ο δήμαρχος δεν διαχειρίστηκε την κατάσταση». Αποκάλυψε δε ότι έχει ζητήσει από τα υπηρεσίες του δήμου να του αποστείλουν το πρακτικό εκχώρησης των αρμοδιοτήτων της πολιτικής προστασίας του δήμου από τον Δήμαρχο στον γενικό Γραμματέα, Θωμά Ψαρρά.

Σε ερώτηση εάν ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ο οποίος ασκεί κριτική στην «Πρωτοβουλία» είναι καλοδεχούμενος στους «Εντάξει» την παράταξη του Σταύρου Καλαφάτη ο ίδιος αρκέστηκε να πει: «ο Κωνσταντίνος είναι μέλος της Πρωτοβουλίας».

Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε τον Γιάννη Μπουτάρη «τούτι φρούτι και mixed grill». «Είναι λίγο Άρης, λίγο Ηρακλής, λίγο ΠΑΟΚ, λίγο Απόλλων Καλαμαριάς» τόνισε και συμπλήρωσε ότι: «είναι ένας κλασικός κομματικός δήμαρχος που ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. Ας βγει να πει ότι είναι ΠΑΣΟΚάρα».

Βαθμολογώντας το έργο του Γιάννη Μπουτάρη είπε ότι ο δήμαρχος παίρνει μηδέν και πολλές φορές κάτω από αυτό, ενώ αξιολόγησε με άριστα το 10 την ομάδα του με… οκτώ. «Υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης» απάντησε σε σχετική ερώτηση του karfitsa.gr.