ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σοκαρισμένο είναι το 31ο δημοτικό σχολείο, που εδρεύει στις 40 Εκκλησιές, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του 53χρονου δασκάλου, Κωνσταντίνου Σαχινίδη, χθες το πρωί (23-1) στις 8.30.

Ο αδικοχαμένος δάσκαλος αισθάνθηκε αδιαθεσία και έντονο πόνο την ώρα του μαθήματος και λιποθύμησε μέσα στην αίθουσα. Συνάδελφός του απομάκρυνε τα παιδιά, όσο το δυνατόν πιο ήρεμα, ώστε να μην αντιληφθούν κάτι, και προσπάθησε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Όπως μας ενημερώνει η Διευθύντρια του σχολείου, σήμερα ανακοίνωσαν στα παιδιά για την κατάληξη του δασκάλου, τα οποία βέβαια δεν έχουν αντιληφθεί πλήρως το συμβάν, ενώ στο σχολείο υπήρχαν και ειδικοί ψυχολόγοι προκειμένου να δώσουν συμβουλές και καθοδήγηση.

Το σχολείο θα καταθέσει χρηματικό ποσό στο παιδικό Χωριό SOS- Φιλύρου, στη μνήμη του δασκάλου.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι, στις 14.15 στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου (Θέρμη).

Ανακοίνωση του σχολείου:

Αγαπητοί γονείς!

Δυστυχώς είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι σήμερα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 χάσαμε τον αγαπητό συναδελφό μας και δάσκαλο των μαθητών του ΣΤ2 τμήματος, Κωνσταντίνο Σαχινίδη, από ανακοπή καρδιάς.

Προσπαθήσαμε έτσι, ώστε οι μαθητές μας να μην αντιληφθούν, κατά το δυνατόν, τις επώδυνες λεπτομέρειες της διαχείρισης του συμβάντος.

Αύριο, 24-01-2017, θα τους ανακοινωθεί το τραγικό συμβάν, μετά από συμβουλές και καθοδήγηση ειδικών ψυχολόγων, από τους δασκάλους και τη Δ/ντρια.

Θα τιμήσουμε το Δάσκαλο Κωνσταντίνο Σαχινίδη, συζητώντας σε κάθε σχολικό  τμήμα και δίνοντας  χώρο και  χρόνο  σε κάθε μαθητή που επιθυμεί, να εκφράσει τα συναισθήματά του. Θα γίνουν σχετικές παιδαγωγικές δραστηριότητες. Ο στόχος μας είναι να νιώσουν τα παιδιά ασφάλεια και σταθερότητα τιμώντας παράλληλα το Δάσκαλο Κωνσταντίνο Σαχινίδη.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 και  ώρα 14:15 στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου (Θέρμη).

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και θα καταθέσουμε χρηματικό ποσό στη μνήμη του στο παιδικό Χωριό SOS- Φιλύρου.

Η Δ/ντρια