ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας είναι σήμερα και το φετινό της σύνθημα «Ζήσε με ένα “έξυπνο στόμα”». Η ημέρα αυτή ξεκίνησε να γιορτάζεται από το 2013 (από το 2007 έως το 2013 γιορταζόταν στις 12 Σεπτέμβρη) με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (FDI-World Dental Federation).

Στόχος η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της καλής στοματικής υγιεινής και τον ρόλο της στην προστασία της γενικής υγείας και της ευεξίας.

Η Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία συνέταξε έναν νέο 20σέλιδο οδηγό για το κοινό με τα «πρέπει» και τα «δεν πρέπει» της στοματικής υγείας, ο οποίος περιλαμβάνει ειδικά κεφάλαια αφιερωμένα στη στοματική υγεία των γυναικών κατά τη διάρκεια της κύησης, των παιδιών και των ηλικιωμένων. Ο οδηγός έχει τίτλο «Πώς να ζούμε με ένα “έξυπνο στόμα” – Ο οδηγός σας για την καλή στοματική σας υγεία» και αποτελεί βασικό εργαλείο για την καμπάνια της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας. Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία έχει μεταφράσει τον οδηγό στα ελληνικά και είναι διαθέσιμος εδώ.