ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στις 10 Ιανουαρίου θα εκφωνήσει την αποχαιρετιστήρια ομολία του ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, κατά την οποία θα κάνει αναδρομή στα χρόνια που παρέμεινε στον Λευκό Οίκο και θα ευχαριστήσει τους υποστηρικτές του, όπως ανακοινώνει ο ίδιος σε email του, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα.

Την ομιλία θα την εκφωνήσει στην πόλη του, το Σικάγο.

«Το βλέπω σαν μια ευκαιρία για να σας ευχαριστήσω για αυτό το εκπληκτικό ταξίδι, για να αποτίσω φόρο τιμής στους τρόπους με τους οποίους έχετε αλλάξει αυτήν τη χώρα προς το καλύτερο τα τελευταία οκτώ χρόνια και για να προτείνω μερικές σκέψεις όσον αφορά το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε από εδώ και πέρα» προσθέτει στο μήνυμά του.

Ο ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ θα ορκιστεί πρόεδρος των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου.

Ο Ομπάμα, ο οποίος είχε στηρίξει τη Χίλαρι Κλίντον, επιδιώκει μια ομαλή μετάβαση στην εξουσία παρά τις πολλές πολιτικές διαφορές που τον χωρίζουν με τον διάδοχό του. Επίσης, αφήνει το κόμμα του χωρίς έναν σαφή διάδοχο.

«Από το 2009, έχουμε αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που μας αναλογούσαν και μέσα από την αναμέτρηση αυτή έχουμε βγει πιο δυνατοί» προσθέτει επίσης ο Ομπάμα στο μήνυμά του.

«Αυτό συνέβη επειδή δεν αφήσαμε ποτέ να χαθεί η πίστη που μας καθοδηγεί από την αρχή -η πεποίθησή μας ότι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε αυτή τη χώρα προς το καλύτερο» καταλήγει.