ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«θα φροντίσει να δει τον προϋπολογισμό του κράτους και το πλεόνασμα να δοθεί μία έκτακτη ενίσχυση στο ΚΘΒΕ με την οποία θα καλυφθούν τα παλιά χρέη του θεάτρου…»

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΘΒΕ Άρης Στυλιανού μετά τη συνάντησή του στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης με τον κ. Τσακαλώτο, «το υπουργείο Οικονομικών βλέπει θετικά και στηρίζει το Κρατικό Θέταρο Βορείου Ελλάδος. Ο κ. Τσακαλώτος υποσχέθηκε πως θα φροντίσει να δει τον προϋπολογισμό του κράτους και το πλεόνασμα να δοθεί μία έκτακτη ενίσχυση στο ΚΘΒΕ με την οποία θα καλυφθούν τα παλιά χρέη του θεάτρου». Ο κ. Στυλιανού τόνισε πως δεν είναι εύκολο αυτό το σχέδιο αλλά υπάρχει καλή θέληση από την πλευρά των υπουργείων Πολιτισμού και Οικονομικών.

16808544_10208115758762937_1322573846_n

Ο πρόεδρος του ΚΘΒΕ υποσχέθηκε πως θα γίνουν συνεργασίες με τους πολιτιστικούς οργανισμούς ούτως ώστε να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας και ένα στρατηγικό πλάνο για τον πολιτισμό της Θεσσαλονίκης. Τα χρέη του ΚΘΒΕ, όπως είπε ο κ. Στυλιανού, ανερχόταν στα 8,5 εκατ. ευρώ, όταν ανέλαβε τη διοίκηση του φορέα πριν από ενάμιση χρόνο. «Τώρα υπολογίζονται στα 3,9 εκατ… Τα μισά έχουν ρυθμιστεί προς το ΙΚΑ μακροχρόνια, με αποτέλεσμα το ΚΘΒΕ να χρειάζεται 2 εκατ. ευρώ», σημείωσε. Ο ίδιος ζήτησε να δοθεί 1 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες του ΚΘΒΕ. Να υπενθυμίσουμε ότι το κράτος θα ξεκινήσει τον έλεγχο του προϋπολογισμού τον Σεπτέμβριο.

Αρ. Τασούλα