ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

νικος παππας

Φωτογραφίες στο σπίτι κυβερνητικού αξιωματούχου στο Καράκας, από το ταξίδι που είχε ο Νίκος Παππάς στη Βενεζουέλα, τον Αύγουστο του 2013, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, εκτός του κ. Παππά, τότε διευθυντή του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην αποστολή συμμετείχαν ο Κώστας Ησυχος, τότε υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής του κόμματος, ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου και τρία στελέχη μεγάλης ελληνικής επιχείρησης πετρελαιοειδών.

Πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα αναφέρουν ότι το ταξίδι του κ. Παππά τελούσε σε πλήρη γνώση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μάλιστα «μέσω των γνωριμιών του με αξιωματούχο της κυβέρνησης Μαδούρο, διευκόλυνε τις επαφές της αποστολής με παράγοντες της χώρας».

ΝΔ: Έκθετος ο κ. Τσίπρας

«Ο κ. Τσίπρας είναι απόλυτα έκθετος, μετά και τις σημερινές, νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, που τον εμφανίζουν ότι, όχι μόνο γνώριζε για το ταξίδι των κ. Παππά και Αρτεμίου στη Βενεζουέλα, το καλοκαίρι του 2013, αλλά και ότι ήταν ο ίδιος που το διευκόλυνε εξαιτίας των καλών σχέσεων του με την κυβέρνηση του κ. Μαδούρο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ προσθέτει πως τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που δημοσιεύει η εφημερίδα από το ταξίδι «διαψεύδουν πανηγυρικά τον αποτυχημένο υπουργό – καναλάρχη, που αρχικά είχε ισχυριστεί ότι βρέθηκαν στη Βενεζουέλα «για να διερευνήσουν την αγορά αγροτικών προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ», αλλά και όσα είπε στη συνέχεια περί συζητήσεων που έγιναν για θέματα που σχετίζονται με το πετρέλαιο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «στις συναντήσεις του «τροχονόμου» συμφερόντων κ. Παππά, στις οποίες συμμετείχαν και στελέχη ελληνικής επιχείρησης αλλά και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κρατικής εταιρίας πετρελαίου της Βενεζουέλας, ορισμένοι εκ των οποίων φέρεται να έχουν κατηγορηθεί για υποθέσεις διαφθοράς, βρισκόταν διαρκώς μαζί του ο δικηγόρος των Panama Papers, κ. Αρτεμίου». «Γιατί άραγε;», ρωτά η ΝΔ και προσθέτει:

«Οι πολίτες ζητούν να μάθουν επιτέλους την αλήθεια. Οι αποκαλύψεις είναι συγκλονιστικές. Σε μια κανονική κυβέρνηση ο κ. Παππάς θα είχε ήδη παραιτηθεί. Στην κυβέρνηση, όμως, της «πρώτης φορά αλά Βενεζουέλα Αριστεράς», ο κ. Τσίπρας αντί να πράξει το αυτονόητο, αποφάσισε να επιβραβεύσει τον υπουργό του δίνοντάς του περισσότερες αρμοδιότητες. Προφανώς, γιατί Τσίπρας – Παππάς είναι ένα και το αυτό. Μαζί οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να απολογηθούν στους Έλληνες για τους τυχοδιωκτισμούς τους».

Αρτεμίου: Εκπροσωπώ πελάτες μου

Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα φιλοξενεί δηλώσεις του δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου, στις οποίες αναφέρει για το ταξίδι ότι το διοργάνωσε η πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα, στην αποστολή συμμετείχαν επιχειρηματίες, κάποιους από τους οποίους συνόδευε ο ίδιος, ενώ εκπροσωπούσε και μία κυπριακή εταιρεία.

«Στη Βενεζουέλα έγιναν συναντήσεις και ένα από τα αντικείμενά τους ήταν η προώθηση των ελληνικών προϊόντων σε κρατικές εταιρείες, μία εκ των οποίων εκείνη που διαχειριζόταν τα κρατικά πετρέλαια της Βενεζουέλας. Προς θεού σε καμία περίπτωση δεν πήγαμε να αγοράσουμε αγροτικά προϊόντα από τη Βενεζουέλα (…) Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω κατά πόσον ο Νίκος Παππάς πήγε για να προωθήσει και την επίσκεψη Τσίπρα, γιατί σε κάποιες συναντήσεις -κυριως εθιμοτυπικές- ήμασταν όλοι μαζί, σε άλλες ήμασταν μόνοι, ενώ ξέρω ότι έκανε και αυτός άλλες συναντήσεις».

Ερωτηθείς για την παρουσία του στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Αρτεμίου απαντά: «Στο Μαξίμου δεν στεγάζεται μόνο το γραφείο του πρωθυπουργού. Εκεί είναι και το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Φλαμπουράρη που είναι υπεύθυνος για κάποιες επενδύσεις, είναι το γραφείο του υπουργού επικρατείας  που επισήμως στο χαρτοφυλάκιο του υπάρχουν αρμοδιότητες για προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα».

Πηγή: in.gr