ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης βρίσκονται αυτή την ώρα μέλη του Συλλόγου Επιστημόνων και Υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής ενάντια στις περικοπές αποζημιώσεών τους από τον ΕΟΠΥΥ, διαμαρτυρόμενοι για τους όρους των συμβάσεών τους.

Περίπου 500 άτομα, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και λογοθεραπευτές με πανό στα χέρια τονίζουν πως δε θα κάνουν πίσω από τις διεκδικήσεις τους. Μάλιστα επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στην Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Πολιτικής, κ. Κυριακή Τεκτονίδου.

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Ασβεστάς, Εκπρόσωπος Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεξελικτικής Αγωγής στο karfitsa.gr «Καταθέσαμε στην κυρία Τεκτονίδου τον λόγο που είμαστε εδώ, για τον τρόπο δηλαδή τον οποίο θέλει να διαβουλευτούμε ο ΕΟΠΥΥ, και το κοινό ψήφισμα των Συλλόγων με το οποίο λέμε όχι στις συμβάσεις όπως τις θέτει ο ΕΟΠΥΥ».

Σε συνάντηση που είχαν αργότερα με την διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου, κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, κατέθεσαν τα ψηφίσματά τους, ζητώντας συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Όπως αναφέρει στο karfitsa.gr ο Σταύρος Μυλωνίδης, μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοθεραπευτών «Συναντηθήκαμε με τη γραμματέα του Πρωθυπουργού, μας άκουσε προσεκτικά και μας υποσχέθηκε ότι θα το κοινοποιήσει στον Υπουργό Υγείας και στον κ. Αλέξη Τσίπρα. Εφόσον κρίνει ο Πρωθυπουργός ότι πρέπει να οριστεί συνάντηση, θα γίνει.»

Στη συζήτηση παρενέβη και ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Στρατής Πλωμαρίτης, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Μυλωνίδη «αντιλήφθηκε την προχειρότητα της διαδικασίας του ΕΟΠΥΥ και ουσιαστικά εισηγήθηκε για να δοθεί μία παράταση σε όλη αυτή τη διαδικασία».

Ειδικότερα, τα ψηφίσματα υπογράφουν οι: Σύλλογος Ελλήνων Εργοθεραπευτών, Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδας, Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών Λογοθεραπευτών, Επιστημονικός Σύλλογος Λογοθεραπευτών Λογοπαιδολόγων Ελλάδας, Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοθεραπευτών Ειδικών Παιδαγωγών, Σωματείο Λογοθεραπευτών Λογοπεδικών Ελλάδας, Πανελλήνιο Σωματείο Ιδιόκτητων Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Ψυχικής Υγείας για παιδιά Εφήβους και Οικογένειες και Ελληνική εταιρεία Νευροεξελικτικής Αγωγής.

Αρετή Τασούλα

unnamed-1 unnamed-2 unnamed-3