ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3-copy

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια- ταβέρνες του Βόλου σας περιμένει με μοναδικές σπεσιαλιτέ!

Η ταβέρνα «Ορτανσίες» βρίσκεται στο Κατηχώρι, στους πρόποδες του δυτικού Πηλίου, 3χλμ. από την Πορταριά. Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του περιβάλλοντος είναι το αειθαλές πράσινο και τα τρεχούμενα νερά. Η περιοχή ωστόσο είναι φημισμένη για τα σταφύλια, τα παράγωγά τους, καθώς και για το πόσιμο νερό.

6

Η ταβέρνα «Ορτανσίες» βρίσκεται σε μια καταπράσινη τοποθεσία, με μια αυλή γεμάτη ορτανσίες, εξ ου και το όνομα.Όσο για το φαγητό, είναι απόλυτα σπιτικό. Ξεκινήστε με μια ζεστή πατατοσαλάτα και τρίγωνα τυροπιτάκια με μέλι και σουσάμι και συνεχίστε με κρεατικά, όπως αρνάκι γκιούλμπασι στη λαδόκολλα, κόκορα κρασάτο και μοσχαράκι κοκκινιστό «σκέτος αφρός». Καλοφτιαγμένο και το τυπικό πιάτο του Πηλίου,μπομπάρι, ενώ την καπνιστή χοιρινή μπριζόλα καπνίζουν οι ίδιοι στον ξυλόφουρνό τους. Όσο για το γλυκό, δοκιμάστε την πρόταση της ημέρας!

Νίκος- Δανάη Βρόντη

Πολλοί είναι οι επώνυμοι που κατά καιρούς δίνουν το «παρών» στην οικογενειακή αυτή ταβέρνα, ανάμεσά τους οι Χριστίνα Πολίτη, Τρύφωνας Σαμαράς, Σωτήρης Πολύζος και πολλοί ακόμη.

2

Η ιστορία της ταβέρνας αρχίζει κάπου στη δεκαετία του 1940, όταν ο Νίκος Βρόντης μαζί με τη σύζυγό του, Δανάη, άνοιξαν ένα χάνι, που λειτουργούσε ταυτόχρονα ως μικρό εστιατόριο και σούπερ μάρκετ. Το όνομα της επιχείρησης ήταν «Αλάσκα». Το όνομα και το ύφος παρέμειναν μέχριτη δεκαετία του ’60, όταν άλλαξαν σε «Κληματαριά», λόγω της μεγαλοπρεπούς κληματαριάς που δεσπόζει στο κέντρο της αυλής. Το σημερινό όνομα, «Ορτανσίες», καθιερώθηκε το 1970 και από τότε δεν έχει αλλάξει. O λόγος της μετονομασίας είναι τόσο προφανής και ορατός, με την πρώτη επίσκεψη στην αυλή του μαγαζιού. Το 1991 η ταβέρνα άλλαξε διεύθυνση και πέρασε στη δεύτερη και τρίτη γενιά. Ο Άκης και η Δήμητρα Θειακού, κόρη του Νίκου Βρόντη, καθώς και ο γιος τους, Νίκος, επαναλειτούργησαν την επιχείρηση. Από τότε, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει και άλλα έχουν παραμείνει όπως είχαν, ώστε να μας θυμίζουν τα παλιά. Όλα αυτά τα χρόνια, η ταβέρνα προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να απολαύσουν χειροποίητα εδέσματα σε ένα όμορφο και καθαρό περιβάλλον.

5

1

Πληροφορίες: Ταβέρνα «Ορτανσίες», τηλ.:24280-99424, Κάτω Κατηχώρι, Πήλιο.

του Αναστάσιου Ε. Δαφνή