ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΘΗΝΑ - ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ // ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Τη διαμόρφωση «ενός αποτελεσματικού δημόσιου τομέα με σταθερές αρχές τη διαφάνεια και την αξιοκρατία» έθεσε ως προτεραιότητά της η Όλγα Γεροβασίλη παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης από τον Π. Κουρουμπλή.

Η νέα υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης χαρακτήρισε «μεγάλη τιμή και ευθύνη» την ανάληψη της ηγεσίας του υπουργείου και τόνισε την ανάγκη να καταστεί η δημόσια διοίκηση γρήγορη, λειτουργική, αλλά και φιλική προς όλους τους πολίτες.

Στηλίτευσε παράλληλα τις δυσλειτουργίες του παρελθόντος που διογκώνονταν, όπως είπε, με την αναξιοκρατία, τη μικροπολιτική χρήση και την ιδιοκτησιακή αντίληψη στον δημόσιο τομέα. Αναφέρθηκε ακόμη στην «πολιτική εμμονή» της ηγεσίας του υπουργείου το 2014 να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και στην «ενίσχυση του κοινωνικού αυτοματισμού» βάσει του οποίου οι δημόσιοι λειτουργοί παρουσιάζονταν ως οι ανέγγιχτοι και οι ευνοημένοι από την κρίση.