ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ζωντανό διάλογο σε κάθε περιοχή του δήμου που διήρκεσε συνολικά 15 ώρες και παρέπεμπε στην «Εκκλησία του δήμου» της Αρχαίας Ελλάδας είχε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στις άμεσες, ζωντανές και αναλυτικές συζητήσεις για όλα τα προβλήματα του δήμου, που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις  δημοτικές ενότητες του δήμου στις φετινές δημοτικές συνελεύσεις με τον τίτλο «Συζητώ με τον δήμαρχό μου». Σε μια διαδικασία ανοικτού διαλόγου, όπου ο δήμαρχος για μία ακόμη χρονιά βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους συμπολίτες του.

Επί δυόμισι ώρες στο Χορτιάτη, από όπου ξεκίνησαν οι φετινές ανοιχτές συζητήσεις στις 11 Νοεμβρίου, το ίδιο και στο Πανόραμα, επί τρεις ώρες στο Φίλυρο και τρεισήμισι ώρες στο Ασβεστοχώρι, όπου έγινε συζήτηση για τα προβλήματα του Ασβεστοχωρίου και της Εξοχής και χτες επί δυόμισι ώρες στην Πυλαία, που η συζήτηση έγινε στο ανακαινισμένο Πέτρινο Πολιτιστικό, παρουσία πλήθους κόσμου.
«Αυτές οι συζητήσεις κάνουν καλύτερες τις διοικήσεις, αλλά και τους πολίτες γιατί μαθαίνουν τις δυσκολίες της διοίκησης. Ταυτόχρονα αναδεικνύουν τη μαγεία της αυτοδιοίκησης, που λειτουργεί άμεσα και μακριά από κομματικές ταμπέλες», σημείωσε στην εισαγωγική του ομιλία ο κ. Καϊτεζίδης, ο οποίος επισήμανε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοδιοικητικές διοικήσεις, καθώς τα τελευταία χρόνια είδαν τους πόρους τους να μειώνονται κατά 60%, ενώ στο νέο κρατικό προϋπολογισμό για το 2017 το μείον στα κονδύλια για την ΚΕΔΕ θα φτάσει το 12%.

Παρόλα αυτά ο δήμος είναι περήφανος για το έργο που γίνεται σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Το τηλεφωνικό κέντρο 15195 (όπου ο κάθε πολίτης τηλεφωνεί και αναφέρει το πρόβλημά του) εξυπηρετεί άμεσα την καθημερινότητα του δημότη.«Κανένα αίτημα δεν πετιέται στο καλάθι και όλα ελέγχονται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καϊτεζίδης, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι ίδιοι οι δημότες, ενώ -όπως διαπίστωσαν και οι χτεσινοί μετέχοντες στη συζήτηση που ήρθαν στον ανακαινισμένο χώρο του Πέτρινου Πυλαίας- οι υποδομές βελτιώνονται και εκσυγχρονίζονται.

Στη χτεσινή κουβέντα τέθηκαν τα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες στην Πυλαία, όπως τα κυκλοφοριακά θέματα στο κέντρο της πόλης, οι ασφαλτοστρώσεις, αλλά και ειδικότερα ζητήματα, όπως η καθημερινότητα στα ΚΑΠΗ.
Προηγήθηκαν οι συζητήσεις με τους δημότες στον Χορτιάτη, το Πανόραμα, το Φίλυρο και το Ασβεστοχώρι, όπου μέσα από ανοικτές διαδικασίες άμεσου διαλόγου τέθηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και ζητήματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων της αυτοδιοίκησης, όπως η επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου, ζητήματα της συγκοινωνίας και της ασφάλειας.
Δημότες και δήμαρχος ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, στέλνοντας το μήνυμα της συνέχειας σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία διαλόγου, που φέρνει πιο κοντά τη δημοτική διοίκηση και τους πολίτες.