ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

magkriotis

Συνάντηση με την διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν στελέχη της Κίνησης «Προοδευτικοί Πολίτες για την ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας» με επικεφαλής τον Γιάννη Μαγκριώτη.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση: «Η συνάντηση με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης  (ΕΚΘ ) Παναγιώτη Τσαραμπουλιδη και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Παναγιώτη Παγώνη και Σιδέρη Κωνσταντινίδη, ήταν πολύ ουσιαστική».

Από την πλευρά της Κίνησης ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, συμμετείχαν ο Γιάννης Μαγκριώτης και ο Χρήστος Σιδηρόπουλος.

«Παρουσιάσαμε, την πρότασή μας, με τα έξι σημεία, για την οριστική λύση του προβλήματος των Αστικών Συγκοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης» σχολιάζουν τα στελέχη της Κίνησης.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ τόνισε,  ότι τα έξι σημεία, είναι βάση για την λύση, τόσο των σημερινών προβλημάτων του ΟΑΣΘ, όσο και για την συνολική  λειτουργία της Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, στο μέλλον.

 

ΤΑ ΕΞΙ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ:

α) Ένα μεταβατικό στάδιο δυο χρόνων, εξορθολογισμού, επίλυσης συναινετικά, αν είναι δυνατόν, όλων των εκκρεμοτήτων και προετοιμασίας όλων των εμπλεκόμενων, για την μετάβαση στην νέα εποχή.

β) Την προκήρυξη, διεθνούς διαγωνισμού, για την ανάθεση των υπηρεσιών της αστικής συγκοινωνίας, σε έναν, ή περισσότερους ιδιωτικούς φορείς (ΠΑΡΟΧΟΙ), με σημαντική γνώση και εμπειρία του αντικείμενου, ανάλογα με τα πορίσματα της μελέτης, που θα εκπονηθεί, λαμβάνοντας υπόψιν, την ολοκλήρωση της βασικής γραμμής του ΜΕΤΡΟ και της επέκτασης του στην Καλαμαριά, μέχρι το 2020, όπως και τις αναγκαίες επεκτάσεις Δυτικά και προς το Αεροδρόμιο.

γ) Συγκρότηση Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής, για όλες τις Αστικές Συγκοινωνίες της χώρας, με ένα τμήμα στην Αθήνα και ένα στην Θεσσαλονίκη, που θα παρακολουθεί την λειτουργία τους και θα αποφασίζει, μετά από προτάσεις φορέων της Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) και κυβέρνησης, για τα σημαντικά θέματα και φυσικά, για την πολιτική του κομίστρου.

δ) Συγκρότηση, Συμβούλιου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), με την συμμετοχή των τοπικών φορέων της αυτοδιοίκησης, των εργαζομένων και των παραγωγικών τάξεων, που θα σχεδιάζει την συγκοινωνιακή πολιτική της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και θα εποπτεύει, το σύνολο των μέσων μεταφοράς, σημερινών και μελλοντικών.

ε) Επιδότηση του εισιτηρίου και μειωμένο για τους ανέργους, ΑΜΕΑ, μαθητές και φοιτητές, στρατιώτες  και κάθε κατηγορίας πολιτών, που έχουν αποδεδειγμένη ανάγκη υποστήριξης.

στ) Καθολική χρήση των νέων τεχνολογιών, για να μειωθεί το κόστος λειτουργίας, να βελτιωθούν οι υπηρεσίες και να διασφαλιστεί η διαφάνεια και ο έλεγχος, τόσο των παρόχων των υπηρεσιών, όσο και των χρηστών.