, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι πρωτοβουλίες μέσα στην "Πρωτοβουλία"

του Βαγγέλη Στολάκη
Συνεδριάζει για ακόμα μια φορά η δημοτική ομάδα της «Πρωτοβουλίας», της παράταξης που διοικεί το δήμο της Θεσσαλονίκης. Η συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί ενόψει της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης την ερχόμενη εβδομάδα. Δεδομένης της απουσίας του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες, η συνάντηση στην οποία προσκάλεσε μέσω μηνύματος τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι αυτή την ώρα. Στελέχη της δημοτικής ομάδας πάντως, μιλώντας στην Karfitsa εκτιμούν ότι η αυριανή συνεδρίαση θα είναι «ήρεμη», ωστόσο υπογραμμίζουν ότι… «ορισμένα καρφάκια θα υπάρξουν» τόσο από την πλευρά της διοίκησης όσο και από τους δημοτικούς συμβούλους που εδώ και καιρό έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.
Ποιες είναι οι… «ομάδες» που υπάρχουν στην ομάδα του δημάρχου;
Στο πλευρό του Γιάννη Μπουτάρη βρίσκονται οι: Θανάσης Παππάς, Πέτρος Λεκάκης, Έλλη Χρυσίδου, Άννα Αγγελίδου, Γιώργος Δημαρέλος, Νίκος Φωτίου, Λίνα Λιάκου και Σπύρος Πέγκας. Στους παραπάνω πρέπει να προστεθεί και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα. Από τους δημοτικούς συμβούλους ο δήμαρχος φέρεται να έχει την στήριξη των εξής: Bensasson – Chimchi Simon, Αλέξανδρο Άγιο, Μαίρης Ακριτίδου, Σοφίας Ασλανίδου, Χασδάι Καπόν, Λευτέρη Κιοσέογλου, Στέλιου Λιακόπουλος (βρέθηκε η χρυσή τομή μεταξύ των δυο ανδρών), Αλέξανδρου Μπαρμπουνάκης, Μαρίας Πασχαλίδου, Γιούλης Ρανέλλα και Ανέστη Τελίδη. Από την πλευρά του ο Λάζαρος Ζαχαριάδης φέρεται να στηρίζει μέχρι στιγμής τις επιλογές της διοίκησης αν και για αρκετές έχει εκφράσει δημόσια την αντίθεσή του.
Επικριτικοί απέναντι στον Γιάννη Μπουτάρη και τις επιλογές του είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι: Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Κουράκης, Γιώργος Αρβανίτης, Στέλιος Κανάκης, Θανάσης Παπαναστασίου και Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Σε ό,τι αφορά τον πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης Χρήστο Παπαστεργίου αν και κανείς θα περίμενε πως θα συστρατευόταν με τον κ. Αβραμόπουλο κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί, αφού δεν έχει κάνει καμία δημόσια τοποθέτηση για την απομάκρυνση Αβραμόπουλου από τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Τέλος, η κ. Στεφανία Τανιμανίδου, σύμφωνα με ανθρώπους του δήμου Θεσσαλονίκης «δεν χρεώνεται ούτε στο ένα, ούτε στο άλλο στρατόπεδο και πρέπει να θεωρείται… αυτόνομη προσωπικότητα».
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.