ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ενόψει της Χριστουγεννιάτικης γιορτής που διοργανώνει η διεύθυνση του 3ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί μέσα στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης , αντιπροσωπεία της ΡΕΚΚ αποτελούμενη από τους Μανόλη Λαμτζίδη (επικεφαλής), Αθανασιάδη Οδυσσέα, Μυλωνίδη Νίκο (μέλη του Σ.Σ.) και Καργάκη Στέφανο, Ελένη Πεσιρίδου και Φωτεινή Πετρίδου επισκέφθηκαν  την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου το 3ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που στεγάζεται μέσα στις Φυλακές των Διαβατών με κρατούμενους- μαθητές μεταφέροντας δεκάδες βιβλία και περιοδικά  και  τηλεκάρτες .

Στην αρχή έγινε Αγιασμός, στη συνέχεια η Διεύθυνση του Σχολείου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους , ενώ Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια τραγούδησε η Μεικτή Χορωδία Εκπαιδευτικών Γιαννιτσών.

Στη συνέχεια , ανέβηκε το «σκετς» «Χριστουγεννιάτικη Εκεχειρία (1914)», που αναφέρεται σε ένα «ποδοσφαιρικό διάλειμμα» που έγινε τα Χριστούγεννα του 1914 μεταξύ αντίπαλων στρατιωτών της Γαλλίας, Αγγλίας και Γερμανίας , ενώ είχε ξεσπάσει ο Α Παγκόσμιος Πόλεμος.

Οι αλλοδαποί κρατούμενοι – μαθητές παρουσίασαν τα εορταστικά έθιμα των χωρών τους (Αλβανία, Πακιστάν, Σουδάν, Αλγερία κλπ.)

Ακολούθησε το «ανέβασμα» ενός μικρού θεατρικού έργου με τίτλο «Ο Άγιος Βασίλης συλλαμβάνεται» και στη συνέχεια η εκδήλωση έκλεισε με τα Κάλαντα στα Αγγλικά και τα «Κάλαντα της Φυλακής» .

Στους κρατούμενους-μαθητές απονεμήθηκαν πιστοποιητικά γλωσσομάθειας για την Αγγλική γλώσσα, με τα οποία πιστοποιείται ο βαθμός γνώσης της Αγγλικής γλώσσας.

Στο προαύλιο του σχολείου , οι επισκέπτες προμηθεύτηκαν  το βιβλίο με τίτλο «#εξω_φυλλα», συλλογικό έργο γυναικών και αντρών κρατουμένων – μαθητών (με ποιήματα και πεζά) καθως και χειροποίητα δώρα με σκοπό την ενίσχυση του σχολείου.

Σήμερα, στη μονάδα αυτή εκπαιδεύονται 81 άτομα.