ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

%ce%a3%ce%b1%cf%87%ce%b9%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%85

Με την πανηγυρική επανεκλογή της Χριστίνας Σαχινίδου στην ηγεσία, ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων Οργάνων Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (Π.Ο.Π.Σ.), που διεξήχθησαν στον Ηράκλειο της Κρήτης, το Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2016. Οι εκλογές, που διεξήχθησαν παράλληλα με το άκρως πετυχημένο 17ο Συνέδριο για την Εθνική Αυτογνωσία, το οποίο διοργάνωσε η Π.Ο.Π.Σ., σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και τους Ποντιακούς Συλλόγους Ηρακλείου και Χανίων, που ανήκουν στην Ομοσπονδία, χαρακτηρίστηκαν από την μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων από σωματεία-μέλη της Π.Ο.Π.Σ., αλλά και τον ζωηρό διάλογο μεταξύ των συμμετεχόντων στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Π.Ο.Π.Σ. Ωστόσο, κρίνοντας από το αποτέλεσμα της σταυροδοσίας, η κα. Σαχινίδου αποτελεί την αδιαμφισβήτητη ηγετική και ενωτική φυσιογνωμία της αρχαιότερης Ποντιακής Ομοσπονδίας της Ελλάδας, αφού έλαβε 103 ψήφους σε σύνολο 109 εγκύρων ψηφοδελτίων!

Όπως αναμένονταν, στην συγκρότηση του νέου Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Σ., που πραγματοποιήθηκε μετά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος, η κα. Χριστίνα Σαχινίδου, επανεξελέγη, ομόφωνα, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Σ., για την περίοδο 2016-2019. Σε αποκλειστικές δηλώσεις της στην KARFITSA, η κα Σαχινίδου δήλωσε:

«Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες Ποντίους της Κρήτης και τους τοπικούς φορείς, για την άριστη φιλοξενία τους. Ας μην ξεχνάμε, ότι πέρα από την Γ.Σ. της Π.Ο.Π.Σ. υπήρξαν και οι εργασίες του 17ου Συνεδρίου για την Εθνική Αυτογνωσία, μια διοργάνωση που είναι πάντοτε απαιτητική. Όμως, όλα πήγαν όπως ήταν προγραμματισμένα, τα καταφέραμε και είμαι σίγουρη ότι τα συμπεράσματα του Συνεδρίου θα αποτελέσουν πολύτιμο οδηγό, για τις επικείμενες δράσεις και πρωτοβουλίες της Π.Ο.Π.Σ., για τη νέα τριετία, με οδηγό το τρίπτυχο ΓΝΩΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΔΙΚΑΙΩΣΗ.Ως προς τις εκλογές και το αποτέλεσμά τους, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εκπροσώπους των σωματείων-μελών μας, για την παρουσία τους και, φυσικά, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Βλέποντας την σύνθεση του νέου Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Σ., είμαι στην ευχάριστη θέση να διαπιστώσω ότι έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα, που συνδυάζει την εμπειρία και τον ενθουσιασμό και έχει τις δυνατότητες να συμβάλλει τα μέγιστα, όχι μόνο στην ενίσχυση του ρόλου της Ομοσπονδίας μας, αλλά στην διεθνοποίηση του ποντιακού ζητήματος, κάτι που είναι και το κυρίαρχο, διαχρονικό ζητούμενο».