ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

tsigara

Στο πλαίσιο συστηματικών ερευνών που διενεργούνται από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, συνελήφθησαν δύο άτομα, οι οποίοι κατείχαν με σκοπό την πώληση, χιλιάδες αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 22 (άντρας) και 35 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες χθες (10-11-2016), εντοπίστηκε γραφείο στο κέντρο της πόλης, που είχε μισθώσει η 35χρονη και χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως χώρο αποθήκευσης λαθραίων τσιγάρων, τα οποία στη συνέχεια πουλούσαν σε διερχόμενους περαστικούς.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον παραπάνω χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1.310) πακέτα τσιγάρα και (107) συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης Ελληνικού Δημοσίου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης το ρεπορτάζ της εφημερίδας Karfitsa: «Στα λαθραία τσιγάρα το μέγεθος κερδοφορίας είναι πολλαπλάσιο. Μπορεί να κάνουν για παράδειγμα ημερήσιο τζίρο που φτάνει τα 5.000 ευρώ»