ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι… διαρκείας φέτος στον δήμο Νεάπολης-Συκεών! Με τις εκδηλώσεις να ξεκινούν από το προσεχές Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου, με το καθιερωμένο πλέον Τουρνουά Αγάπης, αλλά και με το άναμμα των χριστουγεννιάτικων δέντρων σε κάθε Δημοτική Ενότητα την επόμενη κιόλας εβδομάδα, είναι σίγουρο ότι το πνεύμα της αγάπης, που σηματοδοτεί αυτή η πιο χαρούμενη γιορτή του χρόνου, θα διαχυθεί σε όλο το δήμο!

«Αυτές τις γιορτές, ας αφουγκραστούμε τον Θεό της ευσπλαχνίας. Ας μεταφέρουμε, πρώτοι εμείς, με τις πράξεις μας, το μήνυμα της αγάπης, της ανοχής, του σεβασμού στον συνάνθρωπό μας. Αυτές τις γιορτές, σε πείσμα των καιρών, ας ξαναβρούμε μέσα μας την καλοσύνη των παιδικών μας χρόνων και με πείσμα, ας επιμείνουμε να διατηρούμε όλο το χρόνο ζωντανή την ‘‘ευρυχωρία’’ που επικρατεί στην ψυχή μας τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς», τονίζουν στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών Δημήτρης Απατσίδης.

 

 

Αρχή με Τουρνουά Αγάπης

Με τίτλο «Η αγάπη έχει δύναμη» και με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας που θα προσφερθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου και του Κέντρου «Εργάνη», διοργανώνεται και φέτος το Τουρνουά Αγάπης, το οποίο «ανοίγει» τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, με τη συμμετοχή των παιδιών των Κ.Δ.Α.Π. Μαζικού Αθλητισμού και Αθλητικών Συλλόγων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τουρνουά τζούντο διοργανώνεται το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στο ΔΑΚ Τρίγωνο Συκεών (Λεχόβου & Μανδηλαρά) και την επόμενη μέρα, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στο ίδιο μέρος και την ίδια ώρα, σειρά έχει το τουρνουά χάντμπολ.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, τη σκυτάλη παίρνουν κατά σειρά το μπάσκετ (Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, 11:00-14:00/ Γήπεδο Επταπυργίου στην οδό Επταπυργίου 150) και το βόλεϊ (Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, 11:00-14:00 / ΔΑΚ Αγίου Παύλου στο τέρμα της οδού Ανθέων).

Άλλωστε, ήδη όποιος επιθυμεί, μπορεί να προσφέρει τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής στα ΚΑΠΗ του δήμου, προκειμένου να προσφερθούν στις άπορες οικογένειες. Τα είδη θα συγκεντρώνονται ως τις 16 Δεκεμβρίου, από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου στη συνέχεια να προσφερθούν στις άπορες οικογένειες.