ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
φωτο eurokinissi.gr

«Η Ελλάδα είναι η τρίτη δύναμη από πλευράς επενδύσεων στη Σερβία. Συμφωνήσαμε να κάνουμε περαιτέρω βήματα ώστε η συνεργασία μας να γίνει στρατηγική συνεργασία», είπε ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η  σιδηροδρομική σύνδεση Βελιγραδίου-Θεσσαλονίκης θα ενισχύσει το εμπόριο.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας είπε ότι : «Συζητήσαμε για τις διμερείς μας σχέσεις και τις εξελίξεις γενικότερα, επισημάναμε τη σημασία των δεσμών Ελλάδας-Σερβίας καθώς και της οικονομικής συνεργασίας. Συμφωνήσαμε σε συγκεκριμένα βήματα περαιτέρω αναβάθμισης της συνεργασίας αυτής. Έτσι αποφασίσαμε την ίδρυση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, που θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι πέρα από την σιδηροδρομική διασύνδεση, ένα άλλο έργο που μπορεί να αλλάξει την γεωγραφία των Βαλκανίων, είναι και εκείνο της διασύνδεσης Βελιγραδίου-Θεσσαλονίκης μέσω των ποταμών Αξιού και Μόραβα, προσθέτοντας ότι θα διερευνηθεί αν το Πρόγραμμα Γιούνκερ θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσίπρας βρίσκεται για διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Σερβία κατά την οποία θα έχει μια σειρά επαφών με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Τον κ. Τσίπρα θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.