ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πολύγυρος

#Ξαναφτιάχνουν τους δρόμους στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής. Παράλληλα ο Δήμος Πολυγύρου παρέλαβε δύο καινούρια απορριμματοφόρα, τα οποία θα ενισχύσουν το στόλο των μηχανημάτων του Δήμου στη Δημοτική Ενότητα Γαλάτιστας. Η προμήθεια των απορριμματοφόρων κόστισε 290.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ «Αστική Αναζωογόνηση Πόλεων 2012-2015».

#Ο Δήμος Θερμαϊκού προχώρησε στη συντήρηση και ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου της Ν. Μηχανιώνας. Οι επεμβάσεις που έγιναν αφορούν την τοποθέτηση πολυκαρβουνικού πέριξ του γηπέδου για την προστασία της θερμότητας, την αντικατάσταση του δαπέδου και το βάψιμο των κερκίδων. Η δαπάνη του έργου καλύφθηκε από ίδιους πόρους.

#“Ξεκίνησαν εργασίες μερικής ανακαίνισης και συντήρησης χώρων του Δημαρχείου Σερρών προϋπολογισμού 170.000€” δήλωσε ο Δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης ο οποίος πρόσθεσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και ανακαίνισης του δημαρχείου το… 2018, εφόσον υπάρξουν δυνατότητες χρηματοδότησης, είτε μέσω προγραμμάτων, είτε μέσω ΣΑΤΑ.

#«ΘΩΡΑΚΙΖΟΝΤΑΙ» με απινιδωτές τα Δημοτικά κτίρια στην Κατερίνη!  Με την τοποθέτηση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (ΑED), σε εμφανή σημεία του Δημαρχιακού Μεγάρου και του Δημοτικού Αμαξοστασίου, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου θωρακίζει τους Δημοτικούς χώρους, όπου εργάζεται και συναθροίζεται καθημερινά πλήθος κόσμου.

#Μια πρωτοριακή μέθοδο «υιοθέτησε» δήμος στη Βόρεια Ελλάδα. Ετσι λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας τους θα μπορούν να δίνουν μ’ ένα κλικ στο “e-15195.pilea-hortiatis.gr” οι κάτοικοι του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, στη Θεσσαλονίκη. Μέσω της τεχνολογίας, θα έχουν τη δυνατότητα να ζητούν από τη διοίκηση του δήμου την απομάκρυνση ενός ογκώδους αντικειμένου, την αντικατάσταση ενός χαλασμένου κάδου ή μιας καμένης λάμπας, το μάζεμα κλαδιών ή την επισκευή των σπασμένων πλακών πεζοδρομίου.

#Τη δυνατότητα να μιλήσουν για ζητήματα εφ’ όλης της ύλης, σε ανοιχτό διάλογο με τον δήμαρχό τους Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, είχαν για ακόμη μία χρονιά οι δημότες του δήμου Πυλαία- Χορτιάτη στο πλαίσιο του καθιερωμένου κύκλου διαλόγου «Συζητώ με τον δήμαρχό μου». Να σημειώσουμε ότι επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο, εδώ και… δέκα επτά χρόνια με τη μορφή μιας ελεύθερης, ανοικτής και άμεσης δημόσιας συζήτησης δημάρχου και δημοτών, γύρω από κάθε ζήτημα που απασχολεί την καθημερινότητα των πολιτών και έχουν εξελιχθεί σε σημαντικό θεσμό του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη. Η συμμετοχή ήταν τεράστια και ο δήμαρχος απάντησε σε όλους!

#Η εκτέλεση ενός σημαντικού έργου που διασφαλίζει την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στο Δήμο Πολυγύρου ξεκινά τις επόμενες μέρες. Πρόκειται για το έργο «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και διάθεσης Πολυγύρου – Καλυβών Δήμου Πολυγύρου» προϋπολογισμού 9.873.949,09 ευρώ, η σύμβαση για την κατασκευή του οποίου υπογράφηκε από τον Δήμαρχο, Αστέριο Ζωγράφο, και την ανάδοχο εταιρεία.

#Με ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο υποδομής θωρακίζει η Δημοτική Αρχή Κιλκίς τη Δημοτική Ενότητα των Μουριών. Πρόκειται για την κατασκευή νέας γέφυρας στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Μουριών που ενώνει τον οικισμό με την Αγία Παρασκευή. Η κατασκευή της νέας γέφυρας θα συμβάλει στην αποτροπή της υπερχείλισης του ρέματος σε περιόδους εκτεταμένων βροχοπτώσεων και θα προστατέψει τις κατοικίες από πλημμυρικά φαινόμενα. Στην περιοχή, συμπληρωματικά, θα κατασκευαστεί και ένα ακόμη τεχνικό έργο συλλογής ομβρίων στον οικισμό Ακακίες

#Συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο  Νικόλαο Μπαντουβάκη, είχε ο Δήμαρχος Λαγκαδά για την ενίσχυση της αστυνόμευσης . Ο κ Καραγιάννης εδώ και καιρό έθεσε το ζήτημα της ανάγκης άμεσης ενίσχυσης των τεσσάρων Αστυνομικών Τμημάτων Λαγκαδά, Ασσήρου, Ζαγκλιβερίου και Σοχού με προσωπικό και… νέα οχήματα. Επίσης με τη λειτουργία των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, εντός και στα όρια του Δήμου Λαγκαδά, και την απασχόληση των αστυνομικών δυνάμεων του Δήμου μας στην εποπτεία τους, η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο. Τέλος, ζήτησε ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία του Τμήματος Ασφαλείας στην πόλη του Λαγκαδά, η σύσταση του οποίου αποτελούσε πάγιο αίτημα της Διοίκησης και πλέον έχει προβλεφθεί στο νέο σχεδιασμό αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

#Αγροτικός δρόμος (βλ Αγιος Κωνσταντίνος) θα δώσει ανάσα στους παραγωγούς της Πιερίας. Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης «θέτουμε ως προτεραιότητα την τόνωση της αγροτικής οικονομίας, στηρίζουμε ενεργά το αγροτικό εισόδημα και διαμορφώνουμε τους όρους και τις συνθήκες προσαρμογής του αγροτικού παραγωγικού μοντέλου της περιοχής μας στη νέα ανταγωνιστική εποχή». Το χειμώνα η περιοχή… βούλιαζε και τα αγροτικά οχήματα «κολλούσαν». Τη χρηματοδότηση του έργου,  προϋπολογισμού 615.000 ευρώ εξασφάλισε από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»

#«Από τη μία κλέβουν καλώδια, μέταλλα και διακόπτες και από την άλλη καταστρέφουν το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού για ευνόητους λόγους (παραβατικότητας)» λέει o Θανάσης Παππάς, αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. Οι βανδαλισμοί εντοπίζονται κυρίως σε περιοχές, όπως η πλατεία Χρηματιστηρίου και η περιοχή  του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Σε ότι αφορά στα… 17,5 εκατ. που έχουν εγκριθεί από την Επιτροπή Διαβούλευση  για το τεχνικό πρόγραμμα του 2017, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σχολίασε, «Εγώ θα ήθελα να έχω 80 εκατ. Φέτος… μόνο για τις συντηρήσεις δημοσίων χώρων…» γεγονός που σημαίνει ότι βρίσκονται σε κακό χάλι!

#Ομόφωνα ενέκρινε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης το σχέδιο του προϋπολογισμού και το σχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος , για το 2017. Κατά τη συνεδρίαση, την οποία συντόνισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, παρουσιάστηκαν οι προτεραιότητες από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Γεωργία Ρανέλλα και από υπηρεσιακούς παράγοντες. Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι οι απόψεις όλων είναι αναγκαίες, ώστε να υπάρξει μια κοινή πορεία του Δήμου με τους φορείς και να υλοποιηθούν έργα αναγκαία για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και την ένταξή της στο Δίκτυο των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. Η αντιδήμαρχος Γ. Ρανέλλα, υπογράμμισε το… σκάνδαλο της υπεξαίρεσης και τις συνέπειές του, καθώς ο Δήμος έχει υποστεί μεγάλο αριθμό οικονομικών ελέγχων από αρμόδιους μηχανισμούς όπως η Εφορία, το ΙΚΑ και το ΤΥΔΚΥ, από τους οποίους προέκυψαν σημαντικά ποσά προστίμων, επιβαρυμένα με μεγάλες προσαυξήσεις, μέρος των οποίων εξοφλήθηκαν, ωστόσο εκκρεμούν 16.000.000€ για πρόστιμα στη ΔΟΥ, 2.723.998,30€ στο ΙΚΑ, 4.501.010,50€ στο ΤΥΔΚΥ και 44.000.000€ που αφορούν αποζημιώσεις για  απαλλοτριώσεις!

#Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη και ανάπλαση του παραλιακού μετώπου μεταξύ των Νέων Επιβατών και της Αγίας Τριάδας. Ξηλώθηκαν τα συρματοπλέγματα , ανακατασκευάστηκε ο δρόμος σε 1.250 τ.μ. καθώς επίσης τοποθετήθηκε νέος φωτισμός.  Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης ότι «με το συγκεκριμένο έργο ύψους 283.000 ευρώ, αλλάζει η όψη της υποβαθμισμένης αλλά και απροσπέλαστης έως τώρα παραλίας και δημιουργείται μια όαση αναψυχής και περιπάτου δίπλα στην ακτογραμμή. Η δημοτική αρχή συνεχίζει να υλοποιεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στους κατοίκους της περιοχής μας» (βλ φωτο)

#Εκστρατεία για να συγκεντρωθούν όλα τα σαραβαλάκια, που έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και τα οποία αποτελούν εστίες μόλυνσης ενώ παράλληλα «κόβουν» πολύτιμες θέσεις παρκαρίσματος, ξεκινά η διοίκηση του κεντρικού δήμου. Το 2014 αποσύρθηκαν 196 παλιά αυτοκίνητα, το 2015 ο αριθμός τους αυξήθηκε σε 209, ενώ το τρέχον έτος -μέχρι σήμερα- αποσύρθηκαν άλλα 127…

#Το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων (ΤΣΔΑ) του Δήμου Δέλτα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.  Στο πλαίσιο του ΤΣΔΑ προβλέπεται η δημιουργία τουλάχιστον έξι (6) Πράσινων Σημείων στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Δέλτα όπου χωρίς ωράριο θα μπορεί ο πολίτης να εναποθέτει τα προς ανακύκλωση υλικά (μπάζα, μπαταρίες κ.ά.). Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος διατυπώθηκε και η αντίθεση του Δήμου Δέλτα στην χωροθέτηση Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) σε περιοχή του Δήμου Δέλτα και έγινε αποδεκτή από την Περιφέρεια.

#Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  συμμετείχε και φέτος στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση “World Travel Market”, στο Λονδίνο στο εκθεσιακό κέντρο “ExCel” σε μία από τις σημαντικότερες  τουριστικές εκθέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι περισσότεροι έδειξαν ενδιαφέρον για τη… Χαλκιδική, γιατί ΄»σαν τη Χαλκιδική δεν έχει», αλλά η προβολή αφορούσε και σε Ημαθία, Πέλλα, Κιλκίς, Σέρρες και Θεσσαλονίκη