ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εν αναμονή βρίσκεται η οριστική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την υποχρεωτική εφαρμογή POS σε 12 κλάδους ως προς τις συναλλαγές των πολιτών.

Με την ίδια απόφαση θα ορίζονται και οι διαδικασίες για την δήλωση ενός επαγγελματικού λογαριασμού από κάθε επαγγελματία (φυσικό πρόσωπο). Ο λογαριασμός αυτός, ο οποίος προβλέπεται στον πρόσφατο φορολογικό νόμο, θα είναι δεσμευτικός ως προς τις εισροές (έσοδα) του επαγγελματία. Δηλαδή στον λογαριασμό αυτόν, υποχρεωτικά, θα εισρέουν τα έσοδα από την επαγγελματική δραστηριότητα ενός γιατρού ή μηχανικού αλλά θα μπορεί να τον χρησιμοποιεί για οποιαδήποτε δαπάνη του.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», οι 12 κλάδοι που υποχρεούνται στη χρήση POS έως τις 30 Ιουνίου είναι οι εξής:

– Εστίαση – μπαρ, καφέ,

– Επισκευές

– Εκπαίδευση

– Ένδυση, υπόδηση

– Ενοικιάσεις

– Κομμωτήρια

– Γυμναστήρια

– Νομικές Δραστηριότητες

-Ιατρικές Υπηρεσίες

– Τηλεπικοινωνίες

– Ενέργεια

– Τυχερά παιγνίδια

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να ολοκληρώσει την υποχρεωτική εφαρμογή των POS στην αγορά σε τρεις φάσεις. Η επόμενη φάση θα είναι μέχρι το τέλος του έτους και θα αφορά μεταξύ άλλων μικρά καταστήματα τροφίμων, ψιλικά, μπακάλικα κα. Η τρίτη φάση θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου του 2018.