ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
φωτογραφία Σάββας Αυγητίδης

Μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Μεταφοράς, αναφέρει ότι το οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ δεν έχουν λάβει χρήματα ακόμα από τον Οργανισμό για τα δεδουλευμένα τους και ότι για αυτό επικρατεί «επιλεκτική σιωπή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

Η κυβέρνηση υλοποιεί στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της, απέναντι  στους εργαζομένους του ΟΑΣΘ.

Ούτε ένα ευρώ στους εργαζόμενους του δεν εχει καταβάλει ακόμη ο ΟΑΣΘ, παρά τη συμφωνία για καταβολή του 18% των εισπράξεων του από τα εισιτήρια αποκλειστικά για τα δεδουλευμένα. Καμία αντίδραση για το συγκεκριμένο θέμα από την ηγεσία του σωματείου των εργαζομένων.

Εκταμιεύθηκε προκαταβολικά την Δευτέρα το πρωί ποσό ύψους 3,9 εκατ. ευρώ της δόσης του Δεκεμβρίου από το ελληνικό δημόσιο προς τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, υλοποιώντας άμεσα τη ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού  και της κυβέρνησης , μετά τη διευρυμένη σύσκεψη των προηγουμένων ημερών  στη Θεσσαλονίκη, ώστε να χρησιμοποιηθεί για την καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του Οργανισμού.

Ταυτόχρονα, κατατίθεται στη Βουλή η τροπολογία για τη ρύθμιση  του θέματος της διαφοράς στην απόδοση  του ΦΠΑ, όπως είχε εδώ και ημέρες συμφωνηθεί και ανακοινωθεί.

Την ίδια στιγμή που κυβέρνηση υλοποιεί τα συμπεφωνημένα, η διοίκηση του Οργανισμού (ΟΑΣΘ),ακατανόητα και  παρά τη δέσμευσή της, δεν έχει αποδώσει ούτε ένα λεπτό στους εργαζομένους από το ποσό της τάξης των 2.112.578,01 ευρώ που αντιστοιχεί στη συμφωνία καταβολής  του 18% των εισπράξεων του ΟΑΣΘ από τα εισιτήρια για την περίοδο 26-08-2016  έως   27-11-2016.

Περιέργως η ηγεσία του σωματείου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, δεν  έχει πεί ούτε μία κουβέντα για την μη τήρηση της συμφωνίας αυτής και τη μη απόδοση των οφειλομένων 2 εκ ευρώ από την πλευρά της διοίκησης του ΟΑΣΘ.

Γιατί άραγε αυτή η επιλεκτική σιωπή?

Ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τίμησαν και τιμούν την υπογραφή και τις δημόσιες δεσμεύσεις τους απέναντι σε εργαζόμενους , αλλά και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Η ευθύνη  απέναντι στους πολίτες της Θεσσαλονίκης  για την εύρυθμη  λειτουργία του ΟΑΣΘ, ανήκει  ξεκάθαρα από τη στιγμή αυτή, στη διοίκηση του οργανισμού και διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων.

Το πρόβλημα του ΟΑΣΘ έχει ονοματεπώνυμα : την ηγεσία του συνδικάτου εργαζομένων και τη διοίκηση του Οργανισμού.