ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εκδηλώσεις με αφορμή την πρωτοχρονιάτικη εορταστική περίοδο, διοργανώνει η 4η Δημοτική Κοινότητα, στις 28 και στις 31 Δεκεμβρίου 2016, στην πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό:

  • Συναυλία με ελληνικά ποπ και λαϊκά τραγούδια θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016, στις 19.00, με τη συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος «Συνεπιβάτες».
  • Θεατρική παράσταση για παιδιά με τίτλο «Μια βαλίτσα γεμάτη Χριστούγεννα», το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016, στις 11.30, με τη συμμετοχή της ομάδας «Ντουέντε».
Η παράσταση ταξιδεύει τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους σε όλο τον κόσμο. Μέσα από αυτό το ταξίδι προσεγγίζονται έθιμα και συνήθειες των Χριστουγέννων σε διάφορες χώρες του κόσμου. Ζωντανεύουν μύθοι, παραμύθια και ιστορίες από μακρινά μέρη.
Τι συμβαίνει την παραμονή της Άγιας Νύχτας στην Αγγλία;
Είναι διαφορετικό το νερό στα πηγάδια της Σικελίας τα Χριστούγεννα;
Πώς στολίζουν οι άνθρωποι τα σπίτια τους στην Ισπανία;
Μοιάζει ο δικός μας Άη Βασίλης με τον Σάντα Λουτσία των Σκανδιναβικών χωρών;
Πώς γιορτάζουν οι Γερμανοί στις 25 Δεκέμβρη;
Που γεννήθηκε ο Άγιος Βασίλης;
Τι σχέση έχουν τα σκανταλιάρικα καλικαντζαράκια με την αρχαία Ελλάδα;
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα μας απασχολήσουν στην παράσταση. Γιατί το μήνυμα των Χριστουγέννων πέρα από όλα αυτά είναι η αγάπη και πάλι η αγάπη.
Με βοηθούς τα παιδιά που θα θελήσουν να συμμετάσχουν και να ανέβουν στη σκηνή, με στοιχεία σωματικού θεάτρου, τραγούδια και ζωντανή μουσική αναβιώνουν έθιμα και θρυλικές ιστορίες και δραματοποιούνται χριστουγεννιάτικα παραμύθια.

φωτογραφία αρχείου