, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Άνευ σημασίας η επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα»

Ως άνευ σημασίας χαρακτήρισε την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Ανακαλώντας την πάλαι ποτέ περήφανη διαπραγμάτευση του 2015, ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι τότε που μπορούσε δεν βοήθησε την ελληνική υπόθεση.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μίλησε στο ραδιόφωνο του BBC για την επίσκεψη Ομπάμα, αναφέροντας τη συνάντηση που είχε με τον αμερικανό πρόεδρο τον Απρίλιο του 2015.
«Ο Ομπάμα χρησιμοποίησε μια σχετικά μη προεδρική γλώσσα για να περιγράψει τη λιτότητα και τις πολιτικές που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα αλλά, όπως του είπα, το υπουργείο των Οικονομικών του δεν ακολουθούσε τη γραμμή του και συνέχισε να μην το κάνει» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.
Σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά δεν είχε καμία βοήθεια από τη αμερικανική πλευρά στις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ, τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, τη Φρανκφούρτη.
«Αυτή ήταν μια περίοδος που ο Ομπάμα θα μπορούσε να στηρίξει τα λόγια του με πράξεις, για να στηρίξει μια συμφωνία που θα είχε νόημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ακόμα και για την Αμερική. Δεν το έκανε. Αυτό το ταξίδι τώρα είμαι σίγουρος ότι του είναι ένα πολύ ευχάριστο αλλά είναι εντελώς άνευ σημασίας», τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.