, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Ένας διαγωνισμός καινοτομίας με χρηματικό έπαθλο στη Θεσσαλονίκη

Το Εnnovation αποτελεί ένα διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Στόχος του είναι να αναδειχθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες με βάση την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, την ανταγωνιστικότητα στις διεθνείς αγορές και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Στον διαγωνισμό εντάσσεται και ειδική ροή προτάσεων που δίνει έμφαση στην επιχειρηματική αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων και λύσεων που έχουν αναπτυχθεί ως αποτέλεσμα πολυετούς ή εξειδικευμένης έρευνας.

Ο διαγωνισμός ακολουθεί τρεις φάσεις:

  • Idea Submission (οι ομάδες φοιτητών και ερευνητών καλούνται να υποβάλουν την περιγραφή της επιχειρηματικής τους ιδέας ή καινοτομίας μέσα σε 1-3 σελίδες) – 10 Ιουνίου 2017
  • Business Model/ Prototype Submission (οι ομάδες με τις πιο καινοτόμες ιδέες καλούνται να υποβάλουν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο καθώς και ένα prototype ή mockup) – 25 Ιουλίου 2017
  • Final Presentation (οι ομάδες που προκρίνονται καλούνται να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους πρόταση σε μία επιτροπή εμπειρογνωμόνων και ειδικών, ενώ τα ερευνητικά αποτελέσματα αξιολογούνται με βάση ειδικό πλαίσιο μεταφοράς τεχνολογίας) – Σεπτέμβριος 2017

Στο πλαίσιο του περσινού διαγωνισμού υποβλήθηκαν 111 προτάσεις από 41 διαφορετικά ΑΕΙ/ΤΕΙ της Ελλάδος/Κύπρου και του εξωτερικού. Από αυτές, οι 20 ομάδες προκρίθηκαν στον τελικό του διαγωνισμού και οι 7 βραβεύτηκαν με σημαντικά χρηματικά βραβεία και έλαβαν περαιτέρω υποστήριξη για επιχειρηματική ανάπτυξη.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ανοικτή και δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες των 2 έως 5 ατόμων/μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, όπως υποψήφιοι διδάκτορες, ερευνητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Υποβολή αιτήσεων έως 10 Ιουνίου εδώ!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής του διαγωνισμού σε ένα από τα 18 συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια ή με το:

Athens Center for Entrepreneurship & Innovation, ACEin

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Κεφαλληνίας 46, Αθήνα, ΤΚ 11251

210-8203827, 210-8203829

www.acein.aueb.gr

http://ennovation.gr/

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.