, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ένα βιβλίο για "Τα χαμένα παιδιά της Θεσσαλονίκης"

Η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Τα χαμένα παιδιά της Θεσσαλονίκης, Τόμος Α: Τα παιδιά που δεν έβαλαν άστρο» της Στέλλας Σαλέμ, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Απριλίου 2017, στις 19.30, στην αίθουσα συνεδρίων του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, (Μέγαρο Μπίλλη, Πλατεία Ιπποδρομίου).
Το βιβλίο που αναφέρεται στους Εβραίους της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, εκδόθηκε από το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις εκδόσεις «University Studio Press» και είναι αποτέλεσμα της έρευνας της Στέλλας Σαλέμ στα αρχεία του Ληξιαρχείου Θεσσαλονίκης, με παράλληλη ταύτιση πολλών αρχείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να αποκαλυφθεί ο αριθμός των παιδιών που επέζησαν ή θανατώθηκαν κατά την άφιξή τους στο Άουσβιτς.
Στην έκδοση δημοσιεύονται για πρώτη φορά τα ονόματα των παιδιών που στέλνονταν αμέσως στους θαλάμους αερίων των ναζιστικών στρατοπέδων και θανατώνονταν. Τα ονόματά των παιδιών ξεχάστηκαν, καθώς δεν γράφηκαν ποτέ στις καρτέλες εισόδου του Άουσβιτς, όπως συνέβαινε με όσους προωθούνταν σε καταναγκαστική εργασία.
Η είσοδος για το κοινό  θα είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.