, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ένα μυστικό για να καίτε περισσότερες θερμίδες ενώ κάνετε… διάδρομο

Έχοντας μπει στην τελική ευθεία για το καλοκαίρι, με το μαγιό και τις αέρινες φούστες να είναι σε ετοιμότητα, η συχνότητα που επισκεπτόμαστε το γυμναστήριο έχει αυξηθεί αισθητά.
Το πιθανότερο είναι πως έχετε ένα πρόγραμμα ασκήσεων και μια ροή που λειτουργεί για το σώμα σας και τελικά αποδίδει. Αυτό που ίσως δεν ξέρατε είναι πως μπορείτε να αγγίξετε το μέγιστο των δυνατοτήτων σας όταν κάνετε διάδρομο.
Τι κάνετε συνήθως: Ανεβαίνετε στο διάδρομο, επιλέγετε μια συγκεκριμένη ταχύτητα και κλίση και ξεκινάτε το περπάτημα ή το τρέξιμο με λίγες εναλλαγές κατά τη διάρκεια.
Τι μπορείτε να κάνετε για να δείτε τον αριθμό των θερμίδων που καίτε να εκτοξεύεται: Υπάρχει κόλπο, όπως αναφέρει το Bovary.gr και είναι το εξής: Ένα λεπτό γρήγορο περπάτημα (Τουλάχιστον στο 6.5) και ιδανικά με μια μέτρια κλίση και ένα λεπτό τρέξιμο (τουλάχιστον στο 8.5).
Κουραστικό; Μπορεί. Αποτελεσματικό; Σίγουρα.
Πρακτικά, αυτή η εναλλαγή λειτουργεί σαν ένα «μίνι σοκ» για το μεταβολισμό σας και σας βοηθά να κάψετε περισσότερες θερμίδες στον ίδιο ή και σε λιγότερο χρόνο. Μία δοκιμή θα σας πείσει.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.