, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έντονες αντιδράσεις εργαζομένων για τις νέες συμβάσεις της H&M

Έντονη είναι η διαμαρτυρία της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων του Νομού Θεσσαλονίκης για τις νέες συμβάσεις εργασίας της πολυεθνικής εταιρείας H&M.
 
Την επιστροφή των «απαράδεκτων συμβάσεων εργασίας» διατείνεται η  Ένωση Εμποροϋπαλλήλων η οποία μάλιστα καλεί τους εργαζόμενους αφενός να μην υπογράψουν τις συμβάσεις και να μην «φοβηθούν τις πιέσεις και την τρομοκρατία από την εργοδοσία», αφετέρου να προχωρήσουν σε κινητοποίηση  έξω από το κατάστημα της εταιρείας Η&Μ στη Τσιμισκή με Κομνηνών, αύριο Παρασκευή 17 Μαρτίου, στις 12.00.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης οι νέες αυτές συμβάσεις «εντείνουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζομένων, χειροτερεύουν τους όρους εργασίας  και έχουν σαν στόχο να διασφαλίσουν την κερδοφορία της. Τα σχέδια της εργοδοσίας», συνεχίζει η ανακοίνωση, «έχουν να κάνουν με το ολοκληρωτικό ξεχαρβάλωμα των συμβάσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας».
Η αυριανή κινητοποίηση, σύμφωνα με την Ένωση, θα έχει ως στόχο την εξασφάλιση συλλογικών συμβάσεων εργασίας που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.