, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έτοιµοι 40.000 µόνιµοι κάτοικοι για 400.000 τουρίστες

Υπ’ ατµόν βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήµου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής. Μπορεί το καλοκαίρι να… αργεί, ωστόσο η διοίκηση εργάζεται πυρετωδώς προκειµένου να υποδεχτεί τους εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες Θεσσαλονικείς και ξένους που επισκέπτονται την περιοχή µε το που… «βγει» ο Μάιος. Μιλώντας στην Karfitsa ο δήµαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς αναφέρεται σε προβλήµατα, λύσεις και έργα υποδοµής που έγιναν τα τελευταία δυόµιση χρόνια ή θα γίνουν το προσεχές διάστηµα στον δήµο «βιτρίνα» της Χαλκιδικής, της πιο τουριστικής περιοχής της χώρας.
Του Βαγγέλη Στολάκη
«Τα µεγαλύτερα προβλήµατα του δήµου µετά από δυόµιση χρόνια… τα λύσαµε» υποστηρίζει ο κ. Μανώλης Καρράς. «Και τα σκουπίδια µαζεύτηκαν και ανάθεση σε εργολάβο που ασχολείται µε την καθαριότητα κάναµε. Βεβαίως, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και γι’ αυτό προσπαθούµε να βελτιώσουµε ορισµένες ατέλειες που υπάρχουν» υποστηρίζει.
%ce%9a%ce%b1%cf%81%cf%81%ce%ac%cf%82
Σύµφωνα µε τον δήµαρχο Νέας Προποντίδας τα τελευταία δυόµιση χρόνια επιλύθηκε το σηµαντικό πρόβληµα της ύδρευσης που αντιµετώπιζε η περιοχή. «Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε επτά χωριά του δήµου Ν. Προποντίδας σε: Σήµαντρα, Πορταριά, Νέα Φλογητά, Παραλία Διονυσίου, Ζωγράφου, Νέα Τρίγλια και Νέα Τένεδο. Παραδώσαµε επίσης το Γενικό Λύκειο Νέας Καλλικράτειας, ολοκληρώνεται το αποχετευτικό δίκτυο Φλογητών, Νέων Πλαγίων, Σηµάντρων. Υλοποιούνται οι βιολογικοί καθαρισµοί Τρίγλιας. Σύντοµα θα ολοκληρωθούν και οι συνδέσεις των δηµοτικών ακινήτων των παραπάνω χωριών µε τα δίκτυα ύδρευσης, οπότε και αυτά σύντοµα θα παραδοθούν στο δήµο και τους συµπολίτες µας. Επίσης υλοποιούµε µελέτες για έργα εσωτερικής οδοποιίας. Έχουµε προχωρήσει στην αποξήλωση των παιδικών χαρών του δήµου και υλοποιούµε 21 νέες παιδικές χαρές σύµφωνα µε τις προδιαγραφές του υπουργείου» ισχυρίζεται. Όπως σηµειώνει ο δήµαρχος Νέας Προποντίδας αισθάνεται ικανοποιηµένος για το γεγονός ότι µια πλειάδα έργων που η περιοχή είχε ανάγκη για δεκαετίες ολοκληρώνεται.
Οι επόµενοι στόχοι
Για το υπόλοιπο µισό της θητείας του, µέχρι το 2019 οπότε και θα στηθούν ξανά δηµοτικές κάλπες ο δήµαρχος Νέας Προποντίδας θέτει ως στόχο την ολοκλήρωση τριών νηπιαγωγείων και έργων αντιπληµµυρικής προστασίας σε διάφορες περιοχές του δήµου.
Ο ίδιος στέλνει το µήνυµα: «είµαστε προετοιµασµένοι για να υποδεχτούµε τουρίστες τους καλοκαιρινούς µήνες». Σηµειώνεται πως ο δήµος Νέας Προποντίδας διαθέτει συνολικά 40.000 µόνιµους κατοίκους, ενώ τους θερινούς µήνες δέχεται περίπου… 400.000 τουρίστες. «Μεγαλύτερο πρόβληµα ήταν η αποκοµιδή των σκουπιδιών που δεν γινόταν µέχρι το 2014. Ωστόσο, τα τελευταία τρία χρόνια έχουµε οργανωθεί» υποστηρίζει και ξεκαθαρίζει ότι τα νερά της περιοχής είναι ελεγµένα και πιστοποιηµένα και δεν υπάρχει κανένας φόβος εάν κάνει κανείς µπάνιο.
Ο κ. Καρράς στέλνει τέλος, µήνυµα και στην κεντρική διοίκηση πως «οι δήµοι που προσφέρουν τα µέγιστα στον κεντρικό προϋπολογισµό θα πρέπει να αντιµετωπίζονται µε βάση τα έσοδα µε τα οποία συνεισφέρουν στο κράτος. Το καλοκαίρι µε τους 400.000 κατοίκους µας συνεισφέρουµε αρκετά. Θα πρέπει να δοθούν χρήµατα στον δήµο µας για να γίνουν µεγάλα αναπτυξιακά έργα υποδοµής» καταλήγει ο κ. Καρράς.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.