, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έφοδοι σε μεσιτικά γραφεία της Θεσσαλονίκης από την Οικονομική Αστυνομία

Από τις 10 έως τις 17 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Μαγνησίας από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.
Πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας:
Στο νομό Θεσσαλονίκης:
-Σε μεσιτικό γραφείο, διαπιστώθηκε η λειτουργία του χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.
-Σε μεσιτικό γραφείο, το οποίο λειτουργούσε ως υποκατάστημα εταιρείας, διαπιστώθηκε η λειτουργία του χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια, καθώς επίσης και παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
-Σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων, πραγματοποιήθηκε ποσοτική καταμέτρηση υγρών καυσίμων των δεξαμενών τους με σκοπό τη διασταύρωση των δεδομένων αγοράς και πώλησης και τον εντοπισμό τυχόν αποκλίσεων.
Στο νομό Καβάλας:
-Σε εταιρεία με δραστηριότητα την «Απόσταξη, Ανακαθορισμό & Ανάμιξη Αλκοολούχων Ποτών» κατελήφθησαν να απασχολούνται τρείς εργαζόμενοι, που δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, ενώ παράλληλα ελήφθησαν δείγματα των τελικών αλκοολούχων προϊόντων με σκοπό την περαιτέρω εξέταση τους.
Στο νομό Μαγνησίας:
-Σε «Internet» καφέ, διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
-Σε ουζερί, διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
-Σε ζαχαροπλαστείο, κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος, που δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδεχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
-Σε τσιπουράδικο, διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
-Σε καφετέρια, διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
-Σε καφετέρια, διαπιστώθηκαν η μη έκδοση τεσσάρων αποδείξεων λιανικής πώλησης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας καθώς επίσης και τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Για τις ανωτέρω παραβάσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Σ.ΕΠ.Ε., Ι.Κ.Α., Ο.Α.Ε.Ε.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.