, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Όλα έτοιμα για την υποδοχή Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο (ΔΕΙΤΕ LIVE)

metra-asfaleias-proedriko-megaro

Όλα είναι έτοιμα στο Προεδρικό Μέγαρο για την υποδοχή του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος αναμένεται να μεταβεί εκεί στις 13:30.
Βάσει Πρωτοκόλλου, τον Αμερικανό Πρόεδρο θα υποδεχθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Θα ακολουθήσει η απόδοση τιμών από την προεδρική φρουρά και η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Ελλάδας και ΗΠΑ
Ακολούθως, ο κ. Παυλόπουλος και ο κ. Ομπάμα θα παρουσιάσουν τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών και στη συνέχεια θα εισέλθουν στην Αίθουσα Διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου, όπου θα πραγματοποιηθεί η κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών, καθώς και η σύντομη συνομιλία τους μπροστά στις κάμερες.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ομπάμα θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για διευρυμένες συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου, ενώ στις 19:30 ο κ. Παυλόπουλος θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Αμερικανού Προέδρου και της αμερικανικής αντιπροσωπείας στο Προεδρικό Μέγαρο.
Στο δείπνο θα παρακαθίσουν 120 άτομα από τον πολιτικό και επιστημονικό χώρο, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και οργανώσεων.
Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο, τον Αμερικανό Πρόεδρο θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει αντιφώνηση από τον κ. Ομπάμα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.