, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Αγιοβασίληδες θα "γεμίσει" το κέντρο της Θεσσαλονίκης!

santa-plagia
Φέτος αγιοβασίληδες θα γεμίσει το κέντρο της Θεσσαλονίκης ένα μήνα πριν την βασική εκδήλωση του 3ο Santa Run. Στο Χριστουγεννιάτικα στολισμένο Notos Galleries (Στοά Χιλς, Τσιμισκή 24) θα βρίσκονται ξωτικά όπου θα παραλαμβάνουν γράμματα  προς τον Άγιο Βασίλη.
Πέρα από τη παραλαβή των γραμμάτων όμως η ομάδα του φετινού Santa Run διοργάνωσε πολλές Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις για όλους τους μικρούς φίλους των Χριστουγέννων.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 και θα διαρκέσουν ως το Σάββατο 19 Νοεμβρίου.  Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν Χριστουγεννιάτικους σελιδοδείκτες  τη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 18:00 με την ομάδα « Σχεδία στη Πόλη».  Ενώ από τις 19:30 θα ξεκινήσει η επίσημη προπώληση των συμμετοχών του 3ου  Santa Run και η γνωστοποίηση των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων που φέτος θα δοθούν τα χρήματα της διοργάνωσης.
Το SantaRun είναι η πιο συναρπαστική Χριστουγεννιάτικη γιορτή της πόλης. Όπου οι συμμετέχοντες φορούν τα αγιοβασιλιάτικα σκουφιά τους και όλοι μαζί συμμετέχουν σε μία κοινή πορεία περπατήματος μέσα στη πόλη της Θεσσαλονίκης.
Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι θα βρεθεί στη Χριστουγεννιάτικη αυλή των ξωτικών  η παιδική σκηνή του Θεάτρου Αριστοτέλειον με τη παράσταση “Το «Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη. Πρωταγωνιστές της παράστασης, θα ζωντανέψουν στιγμές από το γνωστό παραμύθι για τους μικρούς φίλους και θα τους διασκεδάσουν με διαδραστικά παιχνίδια βασισμένα στο θεατρικό έργο.
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
Πέμπτη 17 Νοεμβρίου:
Από τις 11:00-13:00
«μια ιστορία θα σας πω»
Αφηγήσεις και συζητήσεις με χριστουγεννιάτικα μουσικά ακούσματα και θεατρικό παιχνίδι, με άξονα τα «Διηγήματα των Χριστουγέννων από όλο τον κόσμο».
Από τις  13:30-16:30
«Face painting»
Παιδαγωγοί με τη συνοδεία τραγουδιών θα ζωγραφίζουν χριστουγεννιάτικα σχέδια στα πρόσωπα των παιδιών.
Παρασκευή 18 Νοεμβρίου:
Από τις  11:00-13:00
«τα μυστικά των Χριστουγέννων »
Θεατρικό παιχνίδι, με άξονα τη ζωή τη γυναίκα του Santa Claus, όπου τα παιδιά θα μπορούν να ρωτήσουν ότι επιθυμούν στον άγιο Βασίλη και στη γυναίκα του. Να βγουν φωτογραφία μαζί τους και να τους δωρίσουν ένα μικρό γλύκισμα.
Από τις διάρκεια 13:30-17:30
«Face painting»
Παιδαγωγοί με τη συνοδεία τραγουδιών θα ζωγραφίζουν χριστουγεννιάτικα σχέδια στα πρόσωπα των παιδιών.
Από τις  18:00-19:00
Τα παιδιά σε συνεργασία με την ομάδα « Σχεδία στη Πόλη» δημιουργούν τον δικό τους χριστουγεννιάτικο συνδετήρα με ανακυκλώσιμα υλικά. Παράλληλα μικρές εκπλήξεις θα υπάρχουν στο κήπο του Άγιου Βασίλη.
19:30 ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ
Παρουσίαση SantaRun Thessaloniki . Παρουσία Ιδρυμάτων.  Παρουσία δημόσιων φορέων της πόλης (Δήμος Θεσσαλονίκης και Κεντρική Περιφέρεια Μακεδονίας) και εκκίνηση αντίστροφής μέτρησης για τη κεντρική εκδήλωση- παράλληλα δράσεις για τους μικρούς μας φίλους συνεχίζονται!
Σάββατο 19 Νοεμβρίου:
Από τις  11:00-13:30
«Το Σκλαβί της Ξένια Καλογεροπούλου»
“Το «Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη, που παρουσιάζεται με πολύ μεγάλη επιτυχία στο θέατρο «Αριστοτέλειον, εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Santa Run Thessaloniki.  Πρωταγωνιστές της παράστασης, θα ζωντανέψουν στιγμές από το γνωστό παραμύθι για τους μικρούς μας φίλους και θα τους διασκεδάσουν με διαδραστικά παιχνίδια βασισμένα στο θεατρικό έργο.”
Από τις  17:00-21:00
«φτιάξε το δικό σου χριστουγεννιάτικο σελιδοδείκτη»
Θα δημιουργηθεί ένα εργαστήρι με ανακυκλώσιμα υλικά όπου τα παιδιά θα μπορούν να κατασκευάσουν το σελιδοδείκτη που επιθυμούν για το χριστουγεννιάτικο βιβλίο  τους και έπειτα να το παίρνουν σπίτι τους.
«Face painting»
Παιδαγωγοί με τη συνοδεία τραγουδιών θα ζωγραφίζουν χριστουγεννιάτικα σχέδια στα πρόσωπα των παιδιών.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.