, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αλλάζουμε την πορεία του τόπου

 
ÁÍÄÑÅÁÓ ËÏÂÅÑÄÏÓ ÕÐ. ÕÃÅÉÁÓ /ÖÙÔÏ ÂÁÓ. ÆÇÓÏÐÏÕËÏÓ
του Ανδρέα Λοβέρδου*
Με την απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Παππά,  η Δικαιοσύνη μίλησε, η πολυφωνία νίκησε, η Δημοκρατία νίκησε. Μαύρο στην ενημέρωση δεν θα υπάρξει. Τώρα ο δρόμος για συναίνεση σε ό,τι αφορά το ΕΣΡ είναι ανοικτός. Η συναίνεση, όμως, αυτή αποτελεί μια κοινοβουλευτική διαδικασία και δεν συμπεριλαμβάνει τον κ. Παππά. Ο Υπ. Επικρατείας έπαιξε με τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν άκουσε τη Βουλή επί ένα ολόκληρο χρόνο, δεν συνεκτίμησε τις προηγούμενες αποφάσεις του ΣτΕ. Συμβουλευόμενος συνηγόρους παραβίασε κατάφωρα το Σύνταγμα, προκειμένου να εγκαταστήσει στημένα ΜΜΕ. Με αντιδημοκρατικό θράσος προπηλάκιζε τους πάντες, χρησιμοποιώντας βαρύτατους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, στηριζόμενος βέβαια στον Πρωθυπουργό, που περίμενε να επωφεληθεί από όλη αυτή την κατάσταση. Τώρα ο Υπ. Επικρατείας είναι αντιμέτωπος με τις πολιτικές του ευθύνες. Κι όποιος έχει πολιτικές ευθύνες παραιτείται. Κι είναι σαφές, πως η αξιοπιστία του είναι στο ναδίρ. Κανείς δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί, ακόμη κι όταν δηλώνει προθέσεις εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ.
Σταθερή μου άποψη είναι πως οι εκλογές πρέπει να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια. Όμως δυστυχώς μετά από 21 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είμαστε βέβαιοι πως η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη. Η πρώτη αξιολόγηση σχεδόν έκλεισε και τα υπόλοιπά της εξετάζονται τώρα, ενώ οι ανησυχίες μας για το 4ο μνημόνιο δυστυχώς αποδεικνύονται βάσιμες. Ταυτόχρονα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι μειοψηφία και οι δυνάμεις τους δεν αντιστοιχούνται στις διαθέσεις των πολιτών. Είναι ανάγκη οι νέοι συσχετισμοί να εκφραστούν. Το πότε θα το ζητήσουμε είναι κεντρικό πολιτικό πρόταγμα της Συμπαράταξης και θα το αποφασίσουμε συλλογικά.
Συνεχίζουμε να πιστεύουμε  στην ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρού πόλου του κέντρου και της κεντροαριστεράς. Ο πλαστός μικρό- διπολισμός που επιδιώκουν να στήσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι επιζήμιος για τη χώρα και τους πολίτες. Αλήθεια είναι πως η τελευταία προσπάθεια δεν στέφθηκε από επιτυχία. Και δεν έχουμε  εμείς την ευθύνη, Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήσουμε. Ένας νέος ισχυρός, σύγχρονος, προοδευτικός πολιτικός φορέας του κέντρου και της κεντροαριστεράς  είναι απαραίτητος για να οδηγηθούμε στην οριστική έξοδο από τη κρίση και εμείς στη Δημοκρατική Συμπαράταξη εργαζόμαστε για τη δημιουργία του. Τώρα, όμως, χωρίς να ευθυνόμαστε εμείς γι’ αυτό, ο πόλος της ενότητας της Κεντροαριστεράς είναι η ίδια η Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Εμείς στη Δημοκρατική Συμπαράταξη θα αγωνιστούμε οι θέσεις και οι προτάσεις μας για τη χώρα να ακουστούν και να υιοθετηθούν από όσους περισσότερους πολίτες μπορούμε. Έχουμε τη γνώση , την εμπειρία  και τα στελέχη ώστε να συμβάλουμε στην οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση . Το ρόλο που θα παίξει η Δημοκρατική Συμπαράταξη μετά τις εκλογές θα μας τον υποδείξει ο λαός με τη δύναμή που θα μας δώσει. Ζητάμε από το λαό να δυναμώσει  τη φωνή μας.
Έχω απόλυτη πίστη στις θέσεις και στις προτάσεις μας. Οι πολίτες πια είναι υποψιασμένοι και μας κρίνουν όλους μας πολύ αυστηρά. Είμαι σίγουρος πως ο ψεύτικος διπολισμός  δεν θα επιτευχθεί και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με διψήφια  ποσοστά θα συμβάλει στη αλλαγή πορείας του τόπου.
*Ο κ. Λοβέρδος είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.