, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αλλαγή σκυτάλης στα Υπουργεία

c6e4a8f2f14a61514c839f03497f0054
Τη Δευτέρα πραγματοποιούνται οι τελετές παράδοσης – παραλαβής χαρτοφυλακίων, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Παιδείας, λόγω της απομάκρυνσης του Νίκου Φίλη.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί:
Στiς 9:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης από τον Γιώργο Σταθάκη στον Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Εσωτερικών. Ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, θα παραδώσει το χαρτοφυλάκιο του ΥΠΕΣ στον νέο υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη.
Στις 10:00 είναι προγραμματισμένη και η τελετή παράδοσης – παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Αθλητισμού από τον Σταύρο Κοντονή στον νέο υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη.
Στις 11:00 έχει προγραμματιστεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος από τον Π. Σκουρλέτη στον Γ. Σταθάκη.
Στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής του τομέα των Δικτύων από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρ.Σπίρτζη στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά.
Στις 12:00 προκειται να πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπου ο νέος υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Χριστόφορος Βερναδάκης, θα παραδώσει στην απερχόμενη κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.
Στις 12:00, ο απερχόμενος υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος θα παραδώσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης στον Σταύρο Κοντονή.
Στις 12:30 ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης θα παραδώσει στη νέα υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδια για τα φορολογικά θέματα, Κατερίνα Παπανάτσιου.
Στις 13:00 είναι προγραμματισμένη η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Παιδείας, από τον Νίκο Φίλη στον Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.
Στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εργασίας η τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον νέο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο στη νέα υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.
Στις 13:00 ο απερχόμενος υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς θα παραδώσει στη νέα υπουργό Λυδία Κονιόρδου.
Στις 13:30 θα γίνει η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Ναυτιλίας, από τον Θοδωρή Δρίτσα στον Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η παράδοση – παραλαβή του χαρτοφυλακίου του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Αναπτυξής και Τροφίμων από τον Μάρκο Μπόλαρη στον Ιωάννη Τσιρώνη, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και του νέου υφυπουργού Βασίλη Κόκκαλη.
Οι καθιερωμένες τελετές θα ολοκληρωθούν στις 17:00 στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με την παράδοση-παραλαβή από την απερχόμενη υφυπουργό Μαρίνα Χρυσοβελώνη στον νέο υφυπουργό Νίκο Μαυραγάνη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.