, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Αναβλήθηκε η δίκη για τις «ειδικές εντολές» του δήμου Θεσσαλονίκης

Μία μέρα μετά την έναρξη της δίκης για το ταμείο της λεγόμενης «Παγίας Προκαταβολής» του δήμου Θεσσαλονίκης, μία άλλη δίκη που αφορά τον κεντρικό δήμο, αυτή των «ειδικών εντολών πληρωμών», αναβλήθηκε για τις 28 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου επρόκειτο να διεξαχθεί, την ανέλαβε λόγω παρέλευσης ωραρίου, προσδιορίζοντάς -πάντως- τη νέα δικάσιμο σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς στη δικογραφία περιλαμβάνονται αδικήματα που κινδυνεύουν με παραγραφή.
Στο εδώλιο του δικαστηρίου παραπέμφθηκαν να δικαστούν ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αναστάσιος Γερογιάννης και πέντε υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.
Στο επίκεντρο της υπόθεσης, η διερεύνηση της οποίας ξεκίνησε το 2013,  βρίσκονται οι καταβολές από τα ταμεία του δήμου χωρίς χρηματικά εντάλματα και αφορούν το διάστημα 1998-2004. Η συνολική ζημιά, σύμφωνα με τη δικογραφία, προσεγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο τέως δήμαρχος κατηγορείται για συνέργεια στην απιστία.
 
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.